Pentagon zriadil osobitný úrad pre UFO

Americké ministerstvo obrany oznámilo vytvorenie úradu, ktorý je poverený zhromažďovať a analyzovať informácie o neidentifikovaných lietajúcich objektoch (UFO), spozorovaných rôznymi druhmi ozbrojených síl Spojených štátov.

26.11.2021 07:15
ufo Foto:
Americké námorníctvo potvrdilo, že niektoré videá UFO zverejnené za posledných niekoľko rokov skutočne ukazujú „neidentifikované letecké javy“.
debata (5)

Táto „skupina pre zladenie identifikácie a správy lietajúcich objektov“, alebo AOIMSG, ako znie skratka nového úradu, nahradí pracovnú skupinu, ktorú pre skúmanie UFO zriadil Pentagon vlani v auguste a ktorá následne fungovala pod americkým vojenským námorníctvom, uviedla agentúra AFP.

Nový úrad spadá pod námestníka ministra obrany, ktorý má na starosti spravodajské služby a bezpečnosť.

To sa dá vykladať ako známku toho, že si americkí vojaci UFO nespájajú so žiadnymi malinkými zelenými mimozemšťanmi, ale skôr s veľmi skutočnými protivníkmi Spojených štátov, poznamenala AFP a dodala, že Washingtonu robia starosti najmä špionážne schopnosti Číny, opierajúce sa o drony či iné vzdušné prostriedky.

Budúci riaditeľ AOIMSG, ktorý ešte nebol vymenovaný, bude musieť zosúladiť aktivity rôznych druhov ozbrojených síl v danej oblasti a spravodajských služieb.

Pentagon vlani zverejnil tri videá pilotov amerického vojenského námorníctva – jedno z novembra 2004 a dve z januára 2015 – ktoré zachytávajú neidentifikované lietajúce objekty.

Jedno z videí zachytáva rýchlo sa pohybujúci podlhovastý objekt, ktorý náhle zrýchli a zmizne niekoľko sekúnd potom, čo ho zachytil jeden zo senzorov na palube lietadla amerického námorníctva. Na ďalšom videu je možné vidieť objekt nad mrakmi, zatiaľ čo pilot sa dohaduje, či to nie je dron.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #dron #námorníctvo #UFO #lietajúce objekty