PayPal umožní platiť aj bez kreditky, prevodom z účtu

PayPal na Slovensku v najbližšej dobe rozšíri ponuku služieb o platbu formou prevodu z bankového účtu. Platobné karty tak už nebudú podmienkou používania.

14.01.2012 17:31
karta, kreditka, internetbanking, internet... Foto:
Ilustračné foto
debata (3)

Obľúbený platobný systém PayPal rozšíri ponuku služieb pre slovenských zákazníkov o možnosť platby prevodom hotovosti z bežného účtu na účet PayPal. Následne bude možné použiť takto prevedené prostriedky na platby u obchodníkov. Užívatelia už nebudú viazaní na vlastníctvo platobnej karty, ktorú bolo do týchto chvíľ potrebné spárovať s účtom PayPal.

„Zo Slovenska sme dostávali viaceré signály o nutnosti zriadenia novej služby, ktorá by sprístupnila PayPal všetkým užívateľom zo Slovenska, nielen tým, ktorí vlastnia kreditné karty,“ uviedol Przemek Pluta z PayPal. Jedným z dôvodov, prečo sa PayPal rozhodol ponúknuť podobnú alternatívu, môžu byť nedávne problémy so Slovenskou sporiteľnou, ktorá zaviedla systém dodatočného overenia platby zadaním kontrolného kódu. Po niekoľkých dňoch od tohto kroku však ustúpila.

PayPal bude spolupracovať so spoločnosť TrustPay, ktorá zabezpečí prevádzku novej služby. „Riešenie prevádzkované spoločnosťou TrustPay skráti čas nutný na dobitie PayPal účtov tak, že bude fungovať v reálnom čase. Službu na Slovensku budú podporovať nasledovné banky: Tatrabanka, Slovenská sporiteľna, VÚB, Unicredit, Volksbank, ČSOB, Poštová Banka, OTP Banka a Prima Banka,“ informuje spoločnosť TrusPay. Nový systém by mal začať fungovať koncom januára. O tom, či bude jeho využitie spoplatnené spoločnosti neinformujú.

Systém PayPal v súčasnosti využíva viacero prevažne zahraničných online obchodov a aukčných portálov, pre ktoré predstavuje rýchlu, bezpečnú a flexibilnú možnosť platby za tovar a služby.

3 debata chyba