Užívatelia iPadov sa konečne dočkali balíka Office od Microsoftu

Nových užívateľov plateného balíka Office bude Microsoft hľadať aj medzi používateľmi tabletov iPad. Za mesačný alebo ročný poplatok im ponúkne plnohodnotný balík Office vrátane Wordu, Excelu a Powerpointu.

27.03.2014 21:17
microsoft office 365 iPhone Foto:
Microsoft doposiaľ ponúkal verziu balíka Office 365 len pre smartfóny iPhone a systémy Mac OS X.
debata

Office od Microsoftu na seba nechal dlho čakať. Trvalo niekoľko dlhých mesiacov než spoločnosť predstavila verziu Office aj pre tablety iPad od Applu. Zatiaľ čo doposiaľ Office slúžil len užívateľom iPhonov a počítačov Mac, nastal čas na ďalší krok. Dlhoočakávaný Office pre iPady predstavil nový šéf Microsoftu, Satya Nadella.

Konkurenčné platformy majú u Microsoftu veľký potenciál
Pre Microsoft sú tablety iPad od Applu pole neorané, navyše s veľkým potenciálom. Trh už dávno nie je ohraničený len najväčšími hráčmi, ktorí ovládajú vlastné teritórium. Pokus o prienik na konkurenčné platformy len vyostruje súčasný boj o zákazníka, ktorý má záujem aj o alternatívne produkty a služby, ktoré nie sú štandardnou súčasťou toho ktorého ekosystému. Napokon Microsoft len ukázal, že v platforme iOS vidí veľký potenciál, napriek tomu, že prioritou číslo jedna dlhodobo zostáva Windows a mobilná odnož Windows Phone. V prípade balíka Office však dala firma prednosť iPadom pred verziou pre Windows 8. Nástupca Steva Ballmera len zdôraznil, že pre Microsoft je mimoriadne dôležité poskytovanie produktov a online služieb aj na iných platformách.

Ani na iPadoch nebude Office zadarmo
Office pre iPady je v App Store dostupný zadarmo, no pre plnohodnotné využitie všetkých dostupných funkcií musí mať užívateľ zaplatené ročné predplatné balíka Office 365. Bez neho môže dokumenty len čítať. Predplatné následne otvára možnosti pre editovanie dokumentov, modelovania grafov, rozsiahle nástroje formátovania ako aj prístup k cloudu OneDrive. Balík Office zahŕňa textový editor Word, tabuľkový editor Excel a program na tvorbu prezentácii Powerpoint.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #Apple #iPad #Office 365