Seznam na Slovensku sprístupnil rozsiahle turistické mapy

Po tom, čo česká internetová jednotka spustila na Slovensku exprimentálnu podobu svojho vyhľadávača Seznam prichádza s ďalšou novinkou v podobe podrobných turistických a všeobecných máp Slovenska.

26.06.2014 11:23
seznam, Mapy.cz, Foto:
Na stránke Mapy.cz pribudli detailne spracované turistické cesty a cyklotrasy.
debata (1)

Český Seznam sa pokúša ukrojiť Googlu z koláča. Zatiaľ čo na Slovensku je jednoznačnou jednotkou na trhu práve v Googlu, v susednom Česku je situácia, ako na jednom z mála európskych trhov, diametrálne odlišná. Internetová jednotka v Českej republike už v minulosti vyskúšala na Slovensku novú experimentálnu podobu svojho vyhľadávača. V týchto dňoch prichádza s ďalšou novinkou v podobe detailných turistických a všeobecných máp Slovenska v službe Mapy.cz.

Turistické mapy zachytávajú tisíce kilometrov ciest
Podrobné mapy ponúknu nie len slovenským turistom viac ako 13-tisíc kilometrov značených turistických ciest a takmer 6400 kilometrov detailne spracovaných cyklotrás. Vyznávači pešej turistiky môžu využiť plánovač trás, vrátane výberu najkratšej trasy. Seznam ponúka takisto špeciálne tematické mapy, medzi inými napríklad letnú mapu s informáciami o aquaparkoch, bazénoch, kúpaliskách a vodných atrakciách. Koľko položiek v štýle POI (pozn. miesta záujmu) sa v mapách nachádza, spoločnosť nedeklaruje. “Databázu podrobných letných miest budeme postupne rozširovať,” dopĺňa Seznam.

Rovnako ako u konkurencie aj na mapách od Seznamu je možné nahlasovať nepresnosti a lokálne zmeny. V blízkej budúcnosti spoločnosť sprístupní aj offline mapy v mobilnej aplikácii Mapy.cz, s možnosťou stiahnutia mapových podkladov aj pre Slovenskú republiku. Dostupná by mala byť tak na platforme iOS, Android ako aj Windows Phone. Spoločnosť ale neupresnila kedy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Seznam.cz #Mapy.cz