Nový iPhone bude na Slovensku oficiálne v predaji koncom októbra

Apple oznámil oficiálny začiatok predaja dvoch nových modelov iPhone, modelu 6 a 6 Plus, na ďalších trhoch. Mobilní operátori na Slovensku ich začnú predávať na konci októbra.

14.10.2014 09:00
iPhone 6S, iPhone 6S Plus, smartfón, Apple Foto:
iPhone 6 sa bude od 19. septembra predávať v deviatich krajinách, ďalšie pribudnú do konca roka.
debata

Spoločnosť Apple v čase uvedenia nových modelov smartfónov iPhone oficiálne ohlásila začiatok ich predaja len na desiatich trhoch. Čína medzi nimi chýbala a to aj napriek ambíciám spoločnosti preniknúť vo veľkom na tamojší trh. Apple však sľúbil, že do konca roka bude iPhone 6 a rovnako aj väčší model iPhone 6 Plus predávať v 115 krajinách sveta vrátane Číny. Výroba sa zrejme prispôsobila očakávanému dopytu a tak nastal čas, aby Apple oznámil kedy plánuje telefóny predávať v ďalších 36 krajinách vrátane Slovenska.

V druhom kole budú nové iPhony dostupné v Číne, Indii, Monaku, a to od 17. októbra. O päť dní neskôr k nim pribudne Izrael, 24. októbra spolu s ďalšími krajinami aj Česká republika a Poľsko. Slovensko sa dostane na rad 31. októbra. Smartfóny budú pravdepodobne predávať zazmluvnení mobilní operátori. V minulosti nové iPhony ponúkal Telekom aj Orange, tento rok by k nim malo pridať aj O2, vďaka dohode o spolupráci, ktorú s Applom uzatvorilo koncom júna.

Nová generácia iPhonov je v porovnaní s iPhone... Foto: Apple
iPhone 6S, iPhone 6S Plus, smartfón, Apple Nová generácia iPhonov je v porovnaní s iPhone 5S výrazne väčšia.

Ceny nových iPhonov budú vo všetkých krajinách rovnaké. Na Slovensku budú v predaji za 699 eur (iPhone 6, 16 GB), 799 eur (iPhone 6, 64 GB a iPhone 6 Plus 16 GB), 899 eur (iPhone 6, 128 GB a iPhone 6 Plus 64 GB) a 999 eur (iPhone 6 Plus, 128 GB).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone 6 #iPhone 6 Plus