Facebook sa v prípade katastrofy užívateľov spýta, či sú v poriadku

Nová funkcia s názvom Safety Check sa bude užívateľov sociálnej siete pýtať či sú v poriadku, ak sa v ich okolí stala mimoriadna udalosť či katastrofa.

16.10.2014 20:50
Facebook, Safety Check, sociálna sieť Foto:
Facebook predstavil novú funkciu s názvom Safety Check. Skontroluje, či sú užívatelia v poriadku.
debata

Špehovanie užívateľov má tienisté, no paradoxne i svoje svetlé stránky. Dôkazom toho je sociálna sieť Facebook, ktorá predstavila novú užitočnú funkciu s názvom Safety Check. Jej úlohou je na základe zistenej polohy overiť, či je užívateľ v poriadku. Len v roku 2011 zemetrasenie a následné cunami ovplyvnilo životy viac ako 12 miliónov obyvateľov Japonska, ktorí sa nachádzali v okolí oblastí postihnutých katastrofou. Mnohí z príbuzných v takýchto situáciách využívajú práve sociálne siete na to, aby sa skontaktovali s osobou, ktorá sa v oblasti pravdepodobne nachádzala.

Sociálna sieť sa bude užívateľov pýtať, či sú v poriadku
Facebook sa rozhodol využiť potenciál, ktorý nová funkcia má a užívateľom bude automaticky zasielať kontrolné otázky. Ak oblasť, v ktorej sa práve nachádzali zasiahla lavína, povodeň, zemetrasenie či bola terčom útoku teroristov, Facebook sa ich automaticky spýta, či sú v poriadku. Príbuzným a priateľom sa následne v zozname zobrazí, ktorí z užívateľov sú v poriadku, a ktorí zatiaľ nepotvrdili, že sú živí a zdraví.

Nová funkcia bude v mobilnej aplikácii automaticky aktivovaná, ak sociálna sieť na základe aktuálnej či poslednej známej polohy a miesta bydliska zistí, že sa užívateľ mohol nachádzať alebo sa nachádza v postihnutej lokalite.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť #Safety Check