Google plánuje zmeniť spôsob ako ľudia pracujú s e-mailami

Google predstavil nového poštového klienta Inbox pre službu Gmail. Užívateľom ponúkne jednoduchý prehľad všetkého, čo sa v ich poštovej schránke deje a umožní im reagovať na najdôležitejšie správy.

23.10.2014 19:06
Google, Inbox, Gmail, poštový klient Foto:
Google predstavil nového poštového klienta Inbox pre službu Gmail.
debata

Spoločnosť Google sa opäť raz rozhodla zmeniť spôsob, akým ľudia používajú službu Gmail. Po tom, čo v nedávnej minulosti predstavila automatizované triedenie správ do skupín podľa ich obsahu, sa rozhodla zjednotiť aj spôsob akým ľudia s Gmailom pracujú. Namiesto nového rozhrania firma predstavila vlastnú aplikáciu Inbox pre systémy Android a iOS, ktorej úlohou je zjednotiť a sprehľadniť viaceré funkcie e-mailu.

Práca s e-mailami má byť opäť raz jednoduchá a efektívna
Aplikácia samotná pripomína mobilného klienta sociálnej siete Facebook, v ktorom sú takisto zoradené príspevky podľa ich zverejnenia s možnosťou ich označenia a reagovania na ne. V prípade Inboxu sú týmito príspevkami jednotlivé e-maily, konverzácie, pripomienky, poznámky a v podstate všetky udalosti, ktoré sa užívateľovi zobrazujú aj vo webovom rozhraní Gmailu. Google si zakladá na prehľadnosti, čo zároveň demonštruje aj vo svojom videu.

Google predstavil novú službu s názvom Inbox.

Nakoľko užívatelia sú často zahltení zbytočnými informáciami, Google bude zobrazované správy v aplikácii triediť do predvolených ale aj novovytvorených priečinkov, podobne ako vo webovom rozhraní Gmailu. Cieľom je urobiť prácu s elektronickou poštou prehľadnou, efektívnou a rýchlou. Na e-maily, preto bude možné nie len okamžite odpovedať, ale vytvárať si k nim pripomienky či nastaviť čas ich opätovného zobrazenia.

Keďže Google e-maily takisto strojovo číta, vie rozpoznať ich obsah a prispôsobiť zobrazenie relevantných informácií. Inak tomu nebude ani v aplikácii Inbox, ktorá okrem náhľadu správy zobrazí aj ďalšie informácie, ktoré s jej obsahom súvisia, napríklad informácie o doručení zásielky, cestovnom poriadku či rezervácii ubytovania a letenky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Gmail #e-mail #Inbox #elektronická pošta