Prekáža vám na webe reklama? Google ju za poplatok odstráni

Google spustil verejné testovanie novej služby s názvom Contributor, ktorá po zaplatení poplatku z webových stránok odstráni reklamu. Výšku poplatku za odstránenie reklamy si stanoví užívateľ sám. Prístup k testovacej verzii služby majú zatiaľ len pozvaní používatelia.

21.11.2014 21:55
google, adsense, reklama Foto:
Google spustil testovaciu prevádzku služby Contributor, ktorá za poplatok odstráni z webových stránok reklamu.
debata (1)

Ak vám pri prehliadaní webových stráonk prekážajú všadeprítomné reklamné pútače, Google vám možno v blízkej dobe ponúkne alternatívu. Spoločnosť totiž v súčasnosti prevádzkuje najväčší systém kontextovej reklamy na svete s názvom AdSense, ktorý majiteľom stránok umožňuje zarábať na zobrazovaných reklamách, ktoré na ich web umiestňuje Google. Spoločnosť vypláca prevádzkovateľom stránok províziu podľa počtu kliknutí (z angl. Pay Per Click – PPC) a mnohých ďalších parametrov, ako je napríklad čas strávený na domácej a reklamnej stránke.

Google za mesačný poplatok odstráni z webov reklamu
Až do súčasnosti mali samotní užívatelia len veľmi obmedzené možnosti ako sa reklame na webe vyhnúť. Jednou z možností je napríklad inštalovanie doplnkov do prehliadača, ktoré automaticky blokujú reklamu alebo zabraňujú spúšťaniu flash videí. Google sa preto rozhodol ponúknuť užívateľom alternatívu v podobe predplatného v službe Contributor. Mesačný poplatok, ktorý pri používaní služby zaplatia, Google prerozdelí medzi prevádzkovateľov stránok.

Služba Contributor je zatiaľ len súčasťou testovacej prevádzky nového systému. Už v počiatkoch však vyvoláva množstvo otáznikov. Zatiaľ nie sú známe technické detaily, rovnako ani spôsob akým bude Google prerozdeľovať mesačné poplatky medzi zapojené weby. Vybraným užívateľom, ktorí môžu službu testovať, zatiaľ ponúka možnosť zvoliť si jeden, dvoj alebo trojdolárový mesačný poplatok výmenou za odstránenie reklamy na desiatich zahraničných weboch. Aký rozdiel bude medzi jednotlivými poplatkami spoločnosť takisto nespresnila. Namiesto reklamy, ktorá sa užívateľom zo stránok odstráni po prihlásení sa do Google účtu, sa môže zobraziť poďakovanie alebo jednoducho prázdne miesto splývajúce s pozadím stránky.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #reklama #Contributor #banner