Microsoft má superlacný telefón za 29 eur. Pripojí sa aj na internet

Nokia 215 je pravdepodobne najlacnejším telefón, s ktorým je možné surfovať na internete a využívať sociálne siete. Microsoft ho bude predávať za 29 eur.

09.01.2015 13:27
Nokia 215, Microsoft, telefón, smartfón Foto:
Nokia 215 je pravdepodobne najlacnejším telefón schopným pripojiť sa na internet.
debata (1)

Najlacnejšie telefóny sa postupom času dopracovali k ďalšiemu míľniku. Už s nimi nebude možné len telefonovať, písať SMS správy či využívať základné aplikácie od výrobcu, ale takisto surfovať na internete. Nokia 215 je v súčasnosti najlacnejším telefónom, ktorý sa dokáže pripojiť na internet a využívať základné internetové služby vrátane prístupu k sociálnym sieťam.

V súčasnosti najlacnejší telefón od Microsoftu sa pripojí aj na internet
Nokia 215 bude postavená na systéme Symbian 30+ s niekoľkými predinštalovanými aplikáciami, vrátane internetového prehliadača Opera Mini, aplikácie pre Twitter, Facebook, Facebook Messenger, MSN Wather a vyhľadávanie Bing. Ďalšie aplikácie si bude možné sťahovať z oficiálneho obchodu Nokia Ovi. Aj napriek nízkej cene sa Microsoft pokúsil vtesnať do telefónu všetkú základnú výbavu. Telefón tak bude mať farebný 2,4-palcový displej s rozlíšením 240 × 320 bodov, na zadnej strane dokonca jednoduchý fotoaparát s 0,3 Megapixelmi a pamäť neznámej veľkosti s možnosťou rozšírenia microSD kartami o 32 gigabajtov.

Bezdrôtová komunikácia začína aj končí so starším Bluetooth 3.0, Wi-Fi vo výbave chýba. Prístup k dátam bude obmedzený rýchlosťou 2G siete, na ktorú sa bude schopný telefón pripojiť. Podpory 3G sa Nokia 215 zatiaľ nedočkala. Batéria s kapacitou 1100 mAh podľa výrobcu vystačí na 20 hodín hovoru, 29 hodín pohotovostného režimu, 50 hodín prehrávania hudby alebo 45 hodín počúvania FM rádia.

Nokia 213 sa bude predávať aj vo vybraných krajinách Európy
Telefón sa objaví v predaji už v prvom kvartáli tohto roka s cenou 29 dolárov/eur bez DPH. Okrem rozvojových trhov by sa mal objaviť aj na pultov vybraných európskych predajcov, a to v troch farebných prevedeniach (biela, čierna a zelená) a vo variante s pre jednu alebo dve SIM karty.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #smartfón #telefón #Nokia 215