Logitech sa vracia do hry s ergonomickou myšou pre náročných

Počítačové myši pre najnáročnejších používateľov sa v ponuke Logitechu stratili medzi modelmi pre náruživých hráčov. Na scénu sa ale vracia nový model MX Master. Za 100 eur ponúkne prepracovanú ergonómiu, moderný dizajn a množstvo funkcií.

25.03.2015 17:39
Logitech MX Master, myš Foto:
Logitech predstavil novú profesionálnu ergonomickú myš pre náročných, model MX Master.
debata

Zdalo sa, že Logitech na náročných používateľov počítačových myší akosi pozabudol. Éra, ktorú odštartoval model MX 1000, neskôr nahradený MX Revolution a Performance MX, ale neskončila. Spoločnosť predstavila novú myš, ktorá má viacero naj. Záujemca si však bude musieť siahnuť hlbšie do vrecka. Za MX Master si výrobca pýta až sto eur. Vysokú cenu obhajuje najmä pridanou hodnotou, tak po stránke ergonómie ako aj použiteľnosti.

Dizajn sa podriadil ergonómii
Už na prvý pohľad je myš extravagantná, no dizajn sa zjavne podriadil najmä pohodliu pri práci. Vytvarovaná je tak, aby ideálne sedela v ruke a užívateľ necítil diskomfort ani po niekoľkých hodinách intenzívneho používania. Zaujímavosťou je, že myš je možné pripojiť až k niekoľkým zariadeniam súčasne. Užívateľ si môže sám vybrať, či ju k počítaču pripojí bezdrôtovo cez miniatúrny nano prijímač alebo Bluetooth či kábel, ktorý zároveň slúži aj na nabíjanie. Komunikovať dokáže súčasne s viacerými zariadeniami na rôznych platformách. Tí, ktorý používajú Magic Mouse od Applu sú zrejme zvyknutí na používanie gest na presun medzi viacerými oknami a obrazovkami. MX Master sa po stlačení tlačidla ovládanie pomocou gest dokáže takisto naučiť.

Profesionálna myš Logitech MX Master bude v... Foto: Logitech
Logitech MX Master, myš Profesionálna myš Logitech MX Master bude v predaji až za 100 eur.

Vlastnosti rolovacieho kolieska už nie je potrebné meniť manuálne. Myš sama rozpozná, či sa užívateľ posúva v dokumente alebo na webe len po krokoch, alebo ho potrebuje len rýchlo skontrolovať. Pri rýchlom pohybe prsta sa v koliesku aktivuje mechanizmus, vďaka ktorému sa točí zotrvačnou silou. Do strán už koliesko nie je možné nakláňať. Pre horizontálny posun v dokumentoch slúži ďalšie koliesko dostupné pre palce pravej ruky. Vedľa neho sa nachádzajú ďalšie dve programovateľné tlačidlá. Aby toho nebolo málo, palcom je možné ovládať prídavné tlačidlo umiestnené na rozšírenej spodnej časti.

Myš možno použiť aj na skle a lesklom povrchu
Použitý laserový snímač má nastaviteľnú citlivosť, poradí si aj so skleneným či iným lesklým povrchom. Batéria vydrží pri bežnom používaní nabitá údajne 40 dní. Čo to presne v praxi znamená už ale výrobca nepíše. Tromfom Logitechu má byť takisto softvér. Myš si je možné prispôsobiť prakticky na mieru vlastným potrebám. Každé tlačidlo je programovateľné, akciu si vyberie užívateľ z ponuky, alebo mu priradí vlastnú funkciu. Myš sa objaví oficiálne v predaji v apríli za odporúčanú cenu 99,99 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Logitech #myš #ergonómia #MX Master