Odoslali ste e-mail omylom? Gmail vám ho umožní vrátiť späť

Google oficiálne sprístupnil staronovú funkciu, vďaka ktorej možno vrátiť e-mail, ktorý ste odoslali omylom alebo v afekte. Funkciu je ale potrebné aktivovať v nastaveniach.

25.06.2015 17:20
e-mail, pošta, poštová schránka, klávesnica,...
Ilustračné foto
debata

Už sa to stalo snáď každému. Obvykle sa slová nedajú vziať späť, najmä ak napíšte e-mail a pošlete ho nesprávnej osobe alebo pod vplyvom okolností zareagujete v afekte. Aby sa tak nestalo, bolo možné využiť napríklad funkciu “odoslať neskôr” alebo načasovať, kedy má byť správa odoslaná. Google v týchto dňoch predstavil novinku, s ktorou sa mohli užívatelia zoznámiť už pred niekoľkými rokmi, no len v experimentálnej verzii. Dnes už je dostupná pre všetkých bez rozdielu, no je potrebné si ju aktivovať.

zväčšiť Aby ste mohli svoj omylom odoslaný e-mail... Foto: Google
nastavenia, gmail Aby ste mohli svoj omylom odoslaný e-mail vrátiť späť, v nastaveniach služby Gmail musíteaktivovať Zrušenie odoslania (na obrázku).

Gmail správu v skutočnosti nevráti, len počká s jej odoslaním
Staronová funkcia v službe Gmail umožňuje zrušiť už odoslaný e-mail. V skutočnosti ale e-mail odoslaný nie je, počas predvoleného intervalu je len zaradený do zoznamu na odoslanie. Ak odosielateľ zmenu v stanovenom čase neurobí, prípadne odosielanie e-mailu nezruší, správa sa odošle pôvodnému adresátovi.

Zrušenie odosielania správ je potrebné nastaviť v záložke Nastavenia (v pravom hornom rohu). Desiatu položku v záložke Všeobecné s názvom Zrušiť odoslanie je nutné aktivovať a nastaviť dobu počas ktorej je možné správu stornovať. Štandardne je v ponuke 5, 10, 20 alebo 30 sekúnd.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Gmail #e-mail #správa #mail