Prekladač od Google vám už pomôže preložiť aj menu v reštaurácii

Prekladač Google už dokáže vizuálne prekladať text z 27 jazykov. Nechýba medzi nimi ani slovenčina. Funkcia ponúka okamžité zobrazenie prekladu tlačeného textu. Postačí namieriť mobilom na text a na displeji sa zobrazí preklad.

30.07.2015 14:30
Prekladac Google, translator Foto:
Prekladač Google už v reálnom čase prekladá vizuálny text aj do slovenčiny.
debata

Ak ste už niekedy cestovali do destinácie, kde sa nepoužíva latinka, určite ste sa stretli s problémom, že ste nerozumeli napísanému textu. Pomôcť rozlúštiť ho vám môže niekoľko aplikácií, ktoré však obvykle prekladajú zosnímaný text len do angličtiny. Ešte donedávna tomu tak bolo aj u Google, ktorého mobilná verzia prekladača dokázala po zapnutí kamery preložiť nasnímaný text len zo siedmich jazykov a naopak. Spoločnosť v týchto dňoch oznámila, že schopnosti mobilnej aplikácie sa rozšírili a medzi ďalšiu dvadsiatku podporovaných jazykov pribudla aj slovenčina.

Slováci sa už pri preklade nápisov a menu v reštaurácii nezapotia
Funkcia vizuálneho prekladu funguje nasledovne: V aplikácii Prekladač Google stlačíte ikonu fotoaparátu, telefón namierite na pôvodný text a na displeji sa vám zobrazí vizuálny preklad. Aplikácia je dostupná pre zariadenia s Androidom alebo iOS a text prekladá v reálnom čase. Funkciu je možné využívať aj bez prístupu na internet, postačí si stiahnuť jazykový balíček pre konkrétny jazyk s veľkosťou približne 2 megabajty.

Ďalšou funkciou, ktorá môže byť rovnako prínosná, je automatický preklad obrázkov. Aplikácia v ňom využíva fotoaparát zariadenia s Androidom alebo iOS. “Funguje v 37 jazykoch vrátane slovenčiny, stačí zvoliť jazykovú kombináciu, vybrať ikonu fotoaparátu, zachytiť text a ten sa po odoslaní preloží do zvoleného jazyka,” upresňuje Google.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Google #prekladač #translator