Facebook opäť nefungoval. Sociálna sieť mala ďalší globálny výpadok

Milióny užívateľov sa v pondelok 28. septembra vo večerných hodinách opätovne nedokázali prihlásiť k svojmu účtu, prípadne načítať nové príspevky. Mobilná aplikácia hlásila problémy so sieťou, hlavná stránka informovala o chybe. Facebook mal už druhý globálny výpadok v priebehu piatich dní a tretí v priebehu jedného mesiaca.

28.09.2015 21:46 , aktualizované: 22:43
Facebook, sociálna sieť, výpadok, chyba Foto:
Facebook v pondelok 28. septembra postihol už druhý globálny výpadok za veľmi krátku dobu.
debata

Nie len Skype ale aj Facebook postihol celosvetový výpadok. Stalo sa tak už druhýkrát v priebehu piatich dní a tretíkrát v priebehu jedného mesiaca. Naposledy sa k sociálnej sieti nemohli pripojiť stovky miliónov používateľov vo štvrtok 24. septembra. Rovnako tomu bolo aj v pondelok 28. septembra, krátko po deviatej hodine večer. Výpadok bol len krátkodobý, trval približne trištvrte hodinu.

Pri pokuse navštíviť hlavnú stránku Facebooku sa užívateľom zobrazovalo chybové hlásenie v znení “Sorry, something went wrong. We’re working on it and we’ll get it fixed as soon as we can” (z angl. Ospravedlňujeme sa, došlo k chybe. Na jej odstránení pracujeme a chybu sa pokúsime odstrániť hneď ako to bude možné). Facebook o detailoch výpadku zatiaľ oficiálnou cestou neinformoval, problémy hlásili sami užívatelia na alternatívnych sociálnych sieťach, primárne na Twitteri s hashtagom #Facebookdown. Ako informoval americký spravodajský server NBC, sociálna sieť medzičasom poskytla oficiálne vyhlásenie. “V súčasnosti obnovujeme služby sociálnej siete, ku ktorým užívatelia nemohli počas dňa pristupovať. Ospravedlňujeme sa tým, ktorých sa tento problém dotkol,” píše vo svojom stanovisku.

Veľké prevádzkové problémy mala aj služba Skype. V pondelok 21. septembra jej užívatelia hlásili problémy s prihlasovaním sa k svojmu účtu či pri uskutočňovaní a prijímaní hovorov. Telefonovať vtedy nebolo možné už od dopoludnia, aplikácia užívateľom vo väčšine prípadov zobrazovala, že nie sú pripojení a odkazovala na problémy s internetovým pripojením. Obnoviť plné fungovanie služby sa prevádzkovateľom podarilo až vo večerných hodinách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #sociálna sieť