Prihlasovať k e-mailom sa dá aj bez hesla. Yahoo ukázal ako na to

Yahoo našiel zaujímavý spôsob ako predísť opätovnému zadávaniu hesiel pri prihlasovaní sa k svojmu e-mailovému účtu. Stačí v správnom čase odpovedať na notifikáciu, ktorú Yahoo zašle na mobilné zariadenie a k účtu je možné cez ľubovolný počítač pristupovať aj bez hesla.

17.10.2015 20:30
yahoo, account key Foto:
Yahoo predstavil vynovenú mobilnú aplikáciu s podporou funkcie Account Key.
debata (4)

Pod názvom Yahoo Account Key predstavila spoločnosť Yahoo novú funkcionalitu, ktorá užívateľom služby Yahoo Mail umožní pristupovať k svojim e-mailovým účtom aj bez zadávania hesla. Stačí, ak na svojom mobile potvria, že sa práve na niektorom počítači pokúšajú k svojmu účtu prihlásiť a Yahoo im prístup “odomkne” aj bez toho, aby museli na počítači zadávať svoje heslo. Nejde teda o klasické dvojfaktorové overovanie, ktoré využívajú niektoré konkurenčné služby. Nenahrádza ani klasické SMS správy s verifikačným kó­dom.

Yahoo tvrdí, že prístup k e-mailom aj bez zadávania hesla je bezpečný, no najmä pohodlný. Pred využívaním funkcie ju je potrebné v nastaveniach aktivovať a k prihláseniu priradiť konkrétny mobilný telefón. Užívateľ sa teda musí najprv k svojmu účtu za použitia hesla tak či tak prihlásiť. Keď funkciu Account Key aktivuje, vzdialený server pri pokuse o prihlásenie sa, zašle na spárované zariadenie notifikáciu, po ktorej potvrdení je možné získať prístup k e-mailovému účtu. Podmienkou je, aby konkrétne zariadenie bolo k funkcii Account Key priradené a musí na ňom byť takisto nainštalovaná vynovená mobilná aplikácia Mail. Tá je dostupná len pre zariadenia so systémom iOS a Android.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Yahoo #Yahoo Mail