Rodinné predplatné ponúkne aj Deezer. Zatiaľ len vo Francúzsku

Deezer s rodinným predplatným útočí na Apple. Ponúka rovnaké ceny a možnosť využívať hudobnú knižnicu až šiestimi užívateľmi. Spotify, ktoré má čo do počtu používateľov stále navrch, je drahšie.

28.11.2015 15:00
deezer, hudobná služba Foto:
Ilustračné foto (hudobná služba Deezer)
debata

Online hudobné požičovne sa pri vstupe na nové trhy v strednej Európe rozhodli ponúknuť spotrebiteľom nižšie ceny než vo zvyšku Európy či v zámorí. Napríklad Spotify a Deezer si tak môžu na Slováci predplatiť za necelých šesť eur oproti desiatim eurám, ktoré za službu platia Francúzi, Španieli či Angličania. Ešte výhodnejšie ceny je možné získať s rodinným predplatným. Dvaja užívatelia zaplatia u Spotify spolu 8,99 eura, traja 11,99 eura, štyria 14,99 eura a piati 17,99 eura. Najlacnejšie rodinné predplatné na Slovensku ponúka Apple so službou Music. Za necelých deväť eur môže rozsiahlu hudobnú knižnicu využívať až šesť ľudí.

Neskoro, ale predsa prichádza s rodinným predplatným na trh aj Deezer. Zatiaľ ale len skúšobne vo Francúzsku. Neskôr rodinné predplatné ponúkne aj v ostatných krajinách, v strednej Európe zrejme ale s odlišnou cenovou politikou. Vo Francúzsku je možné službu pre šiestich členov domácnosti predplatiť za 14,99 eura. Deezer s cenou atakuje najmä ponuku od Applu, ktorá je čo do počtu zapojených užívateľov rovnako štedrá. Spotify, ktoré má zatiaľ najviac registrovaných používateľov, je ale pri hromadnom predplatnom výrazne drahšie.

Prekvapiť ešte môže Pandora, ktorá pod svoje krídla prevzala krachujúce Rdio. V najbližšom období plánuje inovovať službu a predstaviť aj nové typy predplatného.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google Play #Spotify #Deezer #Apple Music #hudobné predplatné