Váš účet môže byť terčom útokov podporovaných vládou, varuje Twitter

Twitter začal svojim užívateľom rozposielať upozornenia, v ktorých varuje pred útokmi vedenými hackermi, ktorých podporuje štát. Upozornenia doručil užívateľom a firmám v Spojených štátoch, Kanade a v Európe.

14.12.2015 20:40
Twitter logo Foto:
Ilustračné foto
debata

„V rámci preventívnych opatrení vás chceme upozorniť, že váš účet na Twitteri patrí do malej skupiny účtov, ktoré môžu byť terčom útokov štátom podporovaných útočníkov. Domnievame sa, že títo útočníci (pravdepodobne napojení na vládu) sa pokúšajú získať informácie z vášho účtu ako napríklad e-mailové adresy, IP adresy a telefónne čísla,“ píše Twitter v upozornení adresovanom osobám a organizáciám, ktorých účty na sociálnej sieti mohli byť súčasťou cielených útokov.

Twitter podobné upozornenia užívateľom doručil vôbec po prvýkrát. Neinformuje v nich však o tom, či sa útočníkom podarilo údaje aj v skutočnosti odcudziť a takisto bližšie nešpecifikuje z akej krajiny sú útoky vedené a kto ich má na svedomí. Ako píše spravodajská agentúra Reuters, podobné upozornenia Twitter zaslal vládnym agentúram, médiám a viacerým firmám v Spojených štátoch, Kanade ale aj v Európe. Pred dvoma mesiacmi na útoky začal užívateľov upozorňovať aj Facebook, Google tak robí už od roku 2012.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #Twitter #facebook #hackerský útok