Obyvatelia miest chcú, aby im technológie viac uľahčovali život, tvrdí štúdia

Podľa najnovšej štúdie spoločnosti Ericsson sa počet používateľov smartfónov, ktorí sa na internet zo svojho mobilu nikdy nepripojili, blíži k nule. Obyvatelia miest sa o technológie zaujímajú viac ako ľudia na vidieku. Chcú, aby im viac uľahčovali život.

22.12.2015 16:30
cloud, bezdrôtová domácnosť, wireless, mobil,... Foto:
Ilustračné foto
debata

Spoločnosť Ericsson zverejnila svoju každoročnú štúdiu Mobility Report, ktorá analyzuje používanie komunikačných zariadení v Európe a vo svete. Z výsledkov vyplýva, že počet používateľských zariadení pripojených na internet aj naďalej rastie. Priemerná európska domácnosť sa internet pripája minimálne s troma zariadeniami. Dominantnú úlohu v tom zohrávajú najmä smartfóny. Aj z toho dôvodu sa počet používateľov smartfónov, ktorí svoje zariadenie nikdy nevyužili pri surfovaní na internete, blíži k nulovej hranici. “Smartfóny a tablety prispievajú k tomu, že internet využívame stále viac aj mimo domova,” tvrdí štúdia Ericsson Mobility Report.

Ľudia takisto čoraz častejšie hľadajú komfort, ktorý im ponúkajú moderné technológie a inteligentné zariadenia pripojené na internet. Najväčší záujem o tento druh výdobytkov techniky je v metropolitných oblastiach. Ak existuje priestor na generalizovanie, potom až polovica obyvateľov Londnýna a dve tretiny obyvateľov Moskvy by uvítala, keby za nich domácu prácu vykonávali roboti. Dvaja z troch obyvateľov Ríma by si podľa štúdie prialo kontrolovať kvalitu vody na verejných miestach pomocou smartfónu. Obyvatelia Paríža by zas pomocou nových technológií chceli porovnávať spotrebu vlastnej domácnosti so susedmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfóny #Ericsson #Mobility report #inteligentné technológie