MacBook dostal lepší procesor a ružovú farbu. Viac USB mu stále chýba

Apple vylepšil svoj MacBook. Oproti pôvodnej verzii má o čosi vyšší výkon a výdrž, viac farebných variánt a rovnakú cenu. Chýba mu ale viac USB portov.

20.04.2016 15:00
MacBook, Apple Foto:
Apple predstavil druhú verziu notebooku MacBook s vyšším výkonom a výdržou.
debata

Vlajková loď medzi notebookmi Apple, MacBook, sa dočkal drobných vylepšení. Veľkosťou stredný a s cenou prémiový model má síce rovnakú výbavu, no o čosi lepšie parametre. Osloviť má tých, ktorým na klasickom MacBooku Air chýba Retina displej a sú zaň ochotní si priplatiť. S predstavením druhej verzie MacBooku sa však žiadne veľké prekvapenia nekonajú.

Drobné vylepšenia sa ukrývajú vo vnútri
MacBook je vybavený šiestou generáckou dvojjadrových procesorov Intel Core-M s frekvenciou do 1,3 GHz (podľa variantu) a technológiou Turbo Boost, ktorá v prípade potreby zvýši výkon procesora do 3.1 GHz. Okrem procesora je o čosi výkonnejší aj grafický čip a nový SSD disk zapisuje a číta dáta s vyššou rýchlosťou. Pamäť RAM má rovnakú kapacitu 8 GB, no vyššiu frekvenciu (z 1600 MHz na 1866 MHz). Ak niekto čakal lepšiu prednú kameru či dokonca viac USB portov, zostane sklamaný. MacBook má aj naďalej kameru s rozlíšením 640 × 480 bodov a len jediný univerzálny USB-C konektor, ktorý slúži na nabíjanie notebooku a pripojenie externých zariadenie.

MacBook bude dostupný aj v ružovej farbe. Foto: Apple
MacBook, Apple MacBook bude dostupný aj v ružovej farbe.

O čosi lepšie je na tom výdrž na batériu, ktorá má vyššiu kapacitu. Videá je možné na jedno nabitie prehrávať 11 hodín, surfovať na internete so zapnutou Wi-Fi o hodinu menej. Hmotnosť zostala rovnaká, cena takisto. Pribudla však jedna farba navyše – perlová ružová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #Intel #laptop #Macbook Air #MacBook