Windows 10 bude zadarmo už len do konca júla

Ak ste s prechodom na Windows 10 stále váhali, na rozmyslenie máte už len necelé tri mesiace. Od augusta bude dostupný už len za poplatok. Aktualizovať je možné Windows 7, 8 a 8.1.

07.05.2016 07:00
Microsoft, Windows 10, počítač Foto:
Ilustračné foto
debata (10)

Microsoft môže byť s poslednou verziou svojho operačného systému spokojný. Windows 10 je podľa posledných štatistík nainštalovaný na viac ako 300 miliónoch počítačov. Dopomohol tomu aj fakt, že užívatelia starších verzií si mohli Windows 10 nainštalovať zadarmo. Ako však Microsoft pred rokom avizoval, nič netrvá večne a platí to aj pre Windows. Zadarmo bude dostupný už len do konca júla.

Na aktualizáciu už zostávajú len tri mesiace
V auguste si ho budú môcť tí, ktorí tak doposiaľ neurobili, nainštalovať už len za poplatok. Licencie budú v predaji za 139 eur vo verzii pre domácnosti a 279 eur za verziu professional. Bezplatne aktualizovať svoj systém môžu užívatelia, ktorí majú na počítači nainštalovaný Windows 7 alebo 8.

Rok trvajúcou bezplatnou aktualizáciou sa Microsoft snažil presvedčiť čo najviac užívateľov, aby s prechodom na Windows 10 neotáľali. Aj vďaka tomu sa dnes môže firma pochváliť najrýchlejším celoplošným prechodom na novú verziu spomedzi všetkých svojich operačných systémov. Nikdy doposiaľ totiž užívatelia v priebehu jedného roka systém tak rýchlo neaktualizovali. Snaha o urýchlený prechod používateľov na najnovšiu verziu systému sa Microsoftu skrátka vydarila.

Pred samotným prechodom na Windows 10 je potrebné staršiu verziu systému aktualizovať a skontrolovať, či počítač spĺňa základné hardvérové požiadavky uvedené na stránke Microsoftu. Na mieste je tiež preventívna záloha dát. Aktualizácia systému je jednoduchá. Stačí navštíviť stránku Winndows 10 a v jej hornej časti stlačiť tlačidlo Aktualizovať (v angl. Upgrade now). Následne sa do počítača stiahne klient, ktorý po spustení stiahne kópiu Windows 10, a zároveň užívateľa bude sprevádzať pri celej, približne hodinu trvajúcej, aktualizácii.

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Microsoft #Windows #Windows 10