Na Facebooku možno komentovať príspevky už aj videom

Sociálna sieť spúšťa novú funkciu, ktorá užívateľom umožní reagovať na príspevok aj formou videa. Z Twitteru zas hackeri údajne ukradli heslá k 32 miliónom účtov.

11.06.2016 18:35
sociálna sieť, Facebook, Twitter, komunikácia,... Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Písmená niekedy nestačia. Facebook svojim užívateľom po novom umožní komentovať príspevky aj formou videa. Sociálna sieť tak reaguje na požiadavky užívateľov, ktorí majú záujem o zdieľanie bohatšieho multimediálneho obsahu. Odpovedať videom je možné tak v mobilnej aplikácii ako aj vo webovom rozhraní služby.

Ruský hacker sa pochválil veľkým lupom z Twitteru

Nové veci sa dejú aj na Twitteri, no tentokrát nie sú pozitívne. Ruský hacker s prezývkou Tessa88 na internete ponúkal heslá k 32 miliónom užívateľských účtov. Za svoj údajný lup žiadal 10 bitcoinov, čo v prepočte viac ako 5-tisíc eur. Twitter sa verejnosť snažil upokojiť vyhlásením, že zverejnené heslá nepochádzajú z hackerského útoku na servery sociálnej siete. Bezpečnostný analytik Twitteru, Michael Coates však potvrdil, že niektoré prihlasovacie údaje sú reálne a sociálna sieť preto dotknuté účty preventívne zablokovala a majiteľov požiadala o zmenu hesla.

Instagram už láka inzerentov viac než Twitter

Twitter sa dlhodobo snaží dostať z červených do čiernych čísel, no pre inzerentov je v súčasnosti Instagram oveľa atraktívnejší. Ako uviedol americký denník USA Today s odvolaním sa na posledné prieskumy medzi reklamnými agentúrami, najobľúbenejšou sociálnou sieťou pre platenú inzerciu naďalej zostáva Facebook, nasledovaný YouTube. Tretie miesto prekvapivo obsadil Instagram. Instagram v atraktivite pre inzerentov predbehol Twitter vôbec po prvýkrát. Aspoň to tvrdia prieskumy.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #hackeri #Twitter #facebook #sociálna sieť #Instagram