Spotify dostane ďalšieho konkurenta. Hudobné predplatné láka aj Amazon

Amazon onedlho predstaví vlastnú online hudobnú požičovňu. Za 10 dolárov ponúkne rovnaký hudobný katalóg ako konkurencia. Zaujať však chce inú skupinu zákazníkov.

22.06.2016 08:00
amazon, nakupovanie Foto:
Ilustračné foto
debata

S online hudobnými požičovňami sa v posledných rokoch roztrhlo vrece. Celosvetový úspech služby Spotify sa rozhodli nasledovať aj ďalší a v krátkom období sa na trhu objavilo veľké množstvo konkurentov. Služby ako Hudba Google, Deezer, Apple Music a ďalšie sa snažia nových užívateľov ale aj predplatiteľov konkurenčných služieb prilákať nižšou cenou a atraktívnejšou ponukou. Ak si aj niekto myslel, že cena za hudobné predplatné má tiež svoje limity, Apple ukázal, že cenovú latku možno posunúť ešte výrazne nadol. Prispôsobili sa tomu aj ostatní. Vďaka rodinnému predplatnému si môžu užívatelia požičiavať hudbu po prepočte už za 1,5 eura mesačne, nehovoriac o tom, že každý z nich si môže hudbu sťahovať do troch rôznych zariadení.

Amazon predstaví vlastné hudobné predplatné

Najnovšie sa rozhodol ísť hlavou proti múru americký Amazon, ktorý údajne pripravuje spustenie vlastnej streamovacej služby. Tvrdí to agentúra Reuters, ktorá získala informácie od zdroja z prostredia firmy. Hudobné predplatné Amazonu by malo stáť necelých 10 dolárov mesačne, teda rovnako ako aj ostatné služby na trhu. Informátor tvrdí, že Amazon, ktorý už uzatvára posledné zmluvy s hudobnými vydavateľstvami, ponúkne aj obdobný katalóg skladieb. Nevedno však, čím sa chce služba od konkurencie odlíšiť.

Jednou z možností je, že Amazon hudobné predplatné ponúkne v kombinovanom balíku ostatných služieb, napríklad pre predplatiteľov služby Prime, ktorí už dnes môžu počúvať obmedzené množstvo hudby online. Firma takisto môže službu ponúknuť ako súčasť rodiny inteligentných reproduktorov Echo, ktoré možno okrem iného nahrádzajú osobnú hlasovú asistentku v domácnosti.

Spotify má už 100 miliónov užívateľov. Platí len tretina

Novinku má aj Spotify. Užívateľská základňa služby naďalej rastie a v týchto dňoch presiahla hranicu 100 miliónov. Aj keď platiacich užívateľov má Spotify v porovnaní s neplatičmi menej než tretinu, konkurencia stále zaostáva. Apple nedávno uviedol, že za službu Apple Music si každý mesiac platí 13 miliónov užívateľov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #Spotify #Apple Music #hudobná požičovňa #streamovaná hudba #Hudba Google