Už aj Xiaomi ponúkne virtuálnu realitu za pár dolárov

Zakúpiť si jednoduchú papierovú skladačku, z ktorej možno zostrojiť zariadenie na sledovanie virtuálnej reality na displeji mobilu, sa už vďaka Xiaomi neoplatí. Čínsky výrobca predstavil vlastnú náhlavnú súpravu, ktorá funguje rovnako, no je vyrobená z kvalitnejších materiálov. Vybraní záujemcovia si ju môžu zakúpiť za menej než 15 centov.

04.08.2016 19:55
xiaomi mi VR play, virtuálna realita, xiaomi, VR Foto:
Xiaomi predstavilo vlastnú súpravu pre virtuálnu realitu Mi VR Play.
debata

Obyčajné škatuľky z tvrdého papiera, ktoré si možno zakúpiť kdekoľvek na internete a po vložení smartfónu ich využívať ako zariadenie na sledovanie virtuálnej reality, sú stále veľmi populárne. Google, ktorý v roku 2014 na internet umiestnil manuál k vytvoreniu takejto skladačky, dopomohol k tomu, že si virtuálnu realitu mohol vyskúšať naozaj každý. Príležitosti sa chopili aj niektoré firmy, ktoré papier vymenili za plast a za niekoľko desiatok dolárov ponúkali robustnejšie náhlavné súpravy. Samsung napríklad predáva veľmi dobre spracovaný headset Gear VR, ktorý sa však so smartfónmi konkurencie nekamaráti.

Namiesto papieru či plastu bude headset vyrobený z elastanu

Čínske Xiaomi, ktoré už predstavilo kadečo, tentokrát ukázalo ako možno vyrobiť lacnú a snáď aj kvalitnú súpravu pre sledovanie virtuálnej reality. Súprava s názvom Mi VR Play je vyrobená z so syntetickej tkaniny. Smartfón s uhlopriečkou od 4,7 do 5,7 palcov sa do nej vkladá rovnako, no namiesto gumičiek ho na správnom mieste drží zips, ktorým sa smartfón do headsetu uzatvára. Okrem aplikácií, ktoré k podobným súpravám dodáva Google a individuálni tvorcovia, bude Xiaomi ponúkať vlastnú Mi VR Play aplikáciu obsahujúcu videá a iný mulitmediálny obsah upravený pre potreby headsetu.

Xiaomi Mi VR Play je zatiaľ určený len veľmi obmedzenému publiku z radov čínskych testerov, ktorí si súpravu môžu objednať v prepočte za menej než 15 centov. K testovaniu sa v priebehu ôsmich hodín od oznámenia prihlásilo viac ako milión záujemcov. O dostupnosti pre širokú verejnosť výrobca zatiaľ neinformoval.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #virtuálna realita #Xiaomi #headset