Huawei má nový rad mobilov Nova. Poradia si aj so 4K videom

Huawei predstavil dva cenovo dostupné smartfóny strednej triedy. Oba si poradia aj s natáčaním 4K videa.

03.09.2016 08:00
huawei, nova, nova Plus, Foto:
Huawei predstavil nové smartfóny strednej triedy z modelového radu Nova. Na obrázku je jeho drahší zástupca - Nova Plus.
debata

Huawei na veľtrhu IFA každoročne predstavuje niekoľko zaujímavých noviniek. V roku 2014 to bol obrovský 6-palcový Mate 7, o rok neskôr potom Mate S s o čosi menším displejom avšak s technológiou rozpoznávajúcou silu stlačenia. Tento rok si na veľtrh odložil predstavenie úplne nového modelového radu pre smartfóny strednej triedy, Nova. Jeho súčasťou sú dva smartfóny s 5 a 5,5-palcovým displejom. Dizajn väčšieho z nich pripomína bývalú vlajkovú loď od Xiaomi, model Note 3.

Celokovový dizajn, veľký displej a rýchla čítačka

Päťpalcová Nova má displej s Full HD rozlíšením, osemjadrový procesor Snapdragon 625 s taktom 2,0 GHz, grafický čip Adreno 506 a operačnú pamäť s kapacitou 3 gigabajty. Na užívateľskú pamäť možno uložiť 32 GB dát. Rozšíriť ju je možné microSD kartami o ďalších 256 gigabajtov, čím však užívateľ stratí možnosť použiť slot pre druhú SIM kartu. Zadná kamera s optickou stabilizáciou má rozlíšenie dvanásť a predná osem Megapixelov. Nahrávať je možné aj video v 4K rozlíšení. Hlavný obrazový snímač je v podstate identický s tým, ktorý bol použitý vo vlajkovej lodi P9. Mobilu však chýba sekundárny monochromatický foťák na zadnej strane. Pod fotoaparátom sa nachádza čítačka odtlačkov prstov, ktorá je opäť o čosi rýchlejšia. Overiť identitu užívateľa vraj dokáže za 0,3 sekundy. Plne nabitá batéria s kapacitou 3020 mAh by mala obstáť celodenné intenzívnejšie používanie.

Huawei predstavil nové smartfóny strednej... Foto: Huawei
huawei, nova, nova Plus, Huawei predstavil nové smartfóny strednej triedy z modelového radu Nova. Na obrázku je lacnejší model Nova za 399 eur.

Väčší z dvojice, Nova Plus, používa 5,5-palcový displej s rovnakým rozlíšením. Technické špecifikácie sú takmer identické s modelom Nova. Hlavný rozdiel je rozlíšení snímača, ktorý má až 16 Megapixelov. Batéria má takisto o 320 mAh vyššiu kapacitu, ktorá sa zrejme pod výrazne vyššiu výdrž nepodpíše.

Oba telefóny budú u európskych predajcov dostupné v októbri za cenu 399 (model Nova) a 429 eur (model Nova Plus).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #TV Nova #Huawei #IFA 2016 #nova plus