Google onedlho predstaví dvoje hodinky so systémom Android Wear 2.0

Nové hodinky so systémom Android Wear 2.0 si však Google neprivlastní. Predávať sa budú pod značkou pôvodného výrobcu. Google im vďaka intenzívnej spolupráci s výrobcom ponúkne určitú exkluzivitu.

28.12.2016 07:00
Moto 360, inteligentné hodinky, Google Wear Foto:
Ilustračné foto (hodinky Moto 360).
debata

O inteligentné hodinky je síce stále veľký záujem, no ani zďaleka nie taký, aký by si predstavovali ich výrobcovia. Google sa už na jar budúceho roka pokúsi oživiť celý segment s dvojicou nových modelov. Ako prvé budú používať platformu Android Wear 2.0. V rozhovore pre magazín The Verge to potvrdil produktový manažér Android Wear, Jeff Chang.

Hodinky si Google neprivlastní. Vyrábať a aj predávať sa budú pod značkou pôvodného výrobcu, ktorý zatiaľ nie je známy. Chang však aspoň naznačil, že ním bude firma, ktorá už v minulosti zariadenia so systémom Android Wear vyrábala. Na Android Wear 2.0 si budú môcť svoje hodinky aktualizovať aj majitelia iných, no nie všetkých, modelov. A že by tak naozaj mali urobiť podporuje aj aj fakt, že s novou platformou budú viaceré aplikácie a funkcie v hodinkách fungovať aj bez mobilu. Napríklad platby pomocou Android Pay, ktoré budú po aktualizácii takisto na platforme podporované, ale nebudú môcť používať všetci. Záleží, či výrobca s touto eventualitou pri výrobe starších hodiniek počítal. Hodinky s Androidom budú spolupracovať aj so systémom iOS vrátane platieb cez Android Pay.

Google by mal poslednú verziou Android Wear 2.0 pre vývojárov predstaviť v januári. O mesiac či dva neskôr si bude sprístupnená výrobcom hodiniek, na ktorých bude potom záležať, koľko potrvá, kým systém upravia a vydajú verejnú aktualizáciu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google #inteligentné hodinky #smartwatch