O2 zaradilo do ponuky dátové paušály. Bez voľných minút a SMS

O2 ponúka už aj výlučne dátové paušály s až 16 gigabajtami predplatených dát. Za volania a SMS si však zákazník musí priplatiť.

02.02.2017 07:00
Mobil Foto:
Ilustračné foto
debata (5)

Pri príležitosti 10. výročia pôsobenia na slovenskom trhu O2 predstavilo nový typ paušálov, orientovaný výlučne na dáta. Využívať ich možno aj na telefonovanie, no minúty ani SMS nie sú zahrnuté v cene a zákazník si za ne bude musieť priplatiť nad rámec paušálu.

Výrazne viac dát, no bez predplatených minút a SMS

Dátové paušály sú koncipované podobne ako hlasové paušály. Rozdelené sú do troch kategórií – Modré, Strieborné a Zlaté O2 dáta. Rozdiel je nie len v objeme predplatených dát ale aj bonusových dáta pri nevyužití zľavy na nákup hardvéru. Cena za volania a SMS je pri všetkých troch paušáloch rovnaká – 10 centov za minútu hovoru a 6 centov za SMS. Zákazník si bude môcť priplatiť aj za dáta nad limit, v cene 3 eurá za gigabajt.

  Modré O2 Dáta Strieborné O2 Dáta Zlaté O2 Dáta
Cena 15 eur 20 eur 30 eur
Objem dát 4 GB 8 GB 16 GB
Celkový objem dát s bonusom 5 GB 10 GB 20 GB
Volania 0,10 eur/min 0,10 eur/min 0,10 eur/min
SMS 0,06 eur/SMS 0,06 eur/SMS 0,06 eur/SMS

Spolu s modrým dátovým paušálom môže zákazník získať zľavu vo výške 72 eur na nákup zariadenia, pri striebornom 120 eur a pri zlatom 168 eur. Ak ju nevyužije, k predplateným dátam mu operátor automaticky pripočíta buď jeden, dva alebo štyri gigabajty navyše. Spolu potom má k dispozícii buď päť, desať alebo dvadsať gigabajtov. Služba Datahit mu potom umožní prenášať nevyužité dáta do ďalších období.

Operátor zjednotil výšku zľavy na hardvér

O2 takisto zjednotilo zľavy na hardvér aj u ostatných paušálov. U hlasových paušálov, Modrý, Strieborný a Zlatý sú v rovnakej výške ako u dátových paušálov, teda 72, 120 a 168 eur. Pri Platinovom a Diamantovom je zľava vo výške 312 a 432 eur. „Súčasným zákazníkom, ktorí bonus na zariadenie práve využívajú, ostáva jeho výška samozrejme zachovaná. Pri kúpe nového zariadenia im potom vznikne nárok na hardvérový bonus podľa nového platného cenníka. To isté platí pri prechode na iný program,“ doplnil šéf marketingu, Igor Tóth.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #O2 #dátový paušál