Facebook chystá vlastné hodinky. Predstaví ich budúce leto

Inteligentné hodinky budú mať veľký displej a dva foťáky - jeden na videohovory, druhý na bežné fotenie. Ich cena by nemala prekročiť 400 dolárov.

15.06.2021 06:00
hodinky, inteligentné, chytré, technológia Foto:
Ilustračné foto
debata (2)

Nie je neskoro pustiť sa do vyostreného súboja na trhu s inteligentnými hodinkami. Facebook si myslí, že rozdané karty dokáže premiešať. Budúci rok v lete má firma predstaviť vlastné inteligentné hodinky. Túto informáciu síce Facebook oficiálne nepotvrdil, no viacero zahraničných serverov sa na jej pravdivosť odvoláva. Pripravované hodinky majú mať veľký displej a dvojicu kamier. Po zložení hodiniek z ruky bude s nimi možné fotiť rovnako ako s mobilom a s možnosťou umiestniť fotky na Facebook, Instagram či WhatsApp.

Predná kamera má slúžiť výlučne na videohovory, kým druhá na zadnej strane s Full HD rozlíšením a s podporou automatického zaostrovania má byť určená na bežné fotenie. Facebook údajne spolupracuje s dvomi najväčšími mobilnými operátormi v Spojených štátoch, ktorí majú vo svojich sieťach zabezpečiť kompatibilitu hodiniek s LTE/4G. Hodinky by preto mali disponovať vlastným eSIM modulom a v predaji sa objavia hneď v niekoľkých farbách – bielej, čiernej a zlatej. Vo výbave sa má tiež objaviť senzor na meranie tepu.

Facebook má s hodinkami veľké ambície a konkurovať chce nielen firmám Apple či Google (s hodinkami Fitbit), ale aj výrobcom športových kamier GoPro a DJI. Hodinky by totiž mohli vďaka bohatému príslušenstvu fungovať ako športová kamera pripnutá na helme, bicykli či na batohu. S cenou by mali podliezť hranicu 400 dolárov.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #inteligentné hodinky