Četovacia aplikácia Telegram už aj za predplatné. Slovákom účtuje 5,5 eura mesačne

Aplikácia Telegram už ponúka aj prémiové predplatné, ktorý prináša viacero vylepšení vrátane väčšej rýchlosti sťahovania súborov a odosielania súborov s veľkosťou do 4 gigabajtov.

27.06.2022 06:00
Telegram, četovacia aplikácia, čet Foto:
Telegram ponúka predplatné za 5,5 eura mesačne.
debata (11)

Aplikácia Telegram je jedným z hlavných konkurentov aplikácie WhatsApp. Na Slovensku má takisto desiatky tisíc používateľov, z ktorých mnohí v nej našli útočisko po protestnom prechode z WhatsAppu. Telegram sa stal populárnym najmä po tom, čo sa Facebook rozhodol zjednotiť niektoré funkcie služby WhatsApp s ďalšími službami vo svojom portfóliu. Obavy zo straty anonymity a narušenia súkromia mnohých presvedčili, aby sa začali obzerať inde. Telegram v týchto dňoch oznámil spustenie prémiovej verzii svojej služby s názvom Telegram Prémium, ktorá je už dostupná aj na Slovensku.

Viac možností pri posielaní a sťahovaní súborov

Výmenou za 5,5 eurový poplatok mesačne užívatelia získajú niekoľko výhod. Hlavným lákadlom má byť možnosť rýchlejšie sťahovania dát a možnosť posielať súbory s veľkosťou až do 4 gigabajtov. To je dvojnásobok limitu, ktorý je prístupný pre neplatiacich používateľov. Ďalším bonusom má byť odstránenie reklám na verejných kanáloch, nové animované reakcie na správy, väčšie limity na prístup ku kanálom, priečinkom, verejným odkazom a možnosť spravovať až štyri účty naraz. Kým používatelia bezplatnej verzie majú k dispozícii možnosť sledovať 500 kanálov, prémiová verzia limit rozširuje na dvojnásobok. Rovnako je tomu tak aj pri prístupe k 20 priečinkom a 20 verejným odkazom. Zaujímavá je aj konverzia hlasu na text, ktorá umožní prepísať akúkoľvek prichádzajúcu hlasovú správu na text.

Na Slovensku je Telegram Prémium dostupný za 5,5 eura, teda o čosi viac, než v niektorých iných krajinách, kde cena začína na bezmála piatich dolároch. Telegram má v súčasnosti viac než 700 miliónov používateľov po celom svete.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #facebook #Whatsapp #Telegram #četovacia aplikácia