Vylepšený iPad mini dostane displej s vyšším rozlíšením

V novej verzii tabletu iPad mini Apple zlepší rozlíšenie displeja, klasický iPad bude údajne ľahší a s vyššou výdržou na batériu.

18.12.2012 07:00
Apple iPad mini, tablet Foto:
Užívatelia iPadu mini vyčítajú najmä nízke rozlíšenie displeja.
debata

Spoločnosť Apple pracuje na vývoji ďalších generácii tabletov iPad, či už plnohodnotnej 9,7-palcovej verzie alebo kompaktnejšieho iPadu mini so 7,9-palcovým displejom. Napriek tomu, že na prvý pohľad sa môže zdať, že v súčasnosti zatiaľ ani niet čo vylepšovať, firma zrejme reflektuje na požiadavky trhu a na kritiku užívateľov. Tým sa napríklad nepáči príliš nízke rozlíšenie displeja na tablete iPad mini, ktorý sa v podstate vrátil o dve generácie späť, keď parametrami kopíruje dosluhujúci iPad 2.

Podľa serveru DigiTimes firma plánuje vylepšiť práve rozlíšenie displeja iPadu mini a namiesto bežného LCD displeja s rozlíšením 1024 × 768 bodov použije svoj povestný Retina panel s rozlíšením 2048 × 1536 bodov. Výrazne sa tak zvýši hustota bodov z pôvodných 132 ppi na takmer 2,5-násobok, 326 ppi. Vyšší komfort pre užívateľa však bude znamenať aj nárast výrobných nákladov, ktoré by sa mali automaticky premietnuť do konečnej ceny. Apple má však dostatok priestoru na to, aby cenu udržal na prijateľnej úrovni.

Server DigiTimes sa odvoláva na zdroje z prostredia firmy, ktoré hovoria aj o vylepšeniach plnokrvného 9,7-palcového iPadu. Ten má namiesto dvoch LED panelov pre podsvietenie použiť len jeden, čím sa zníži celková hmotnosť a zároveň rozšíri výdrž na batériu.

debata chyba