Myš od Geniusu šetrí batériu a zvládne aj lesklý povrch

Výrobca počítačového príslušenstva, spoločnosť Genius, predstavil novú bezdrôtovú myš, ktorej prednosťou je technológia šetriaca spotrebu energie. Na jednu AA batériu je možné s myšou pracovať až 12 mesiacov.

08.12.2011 07:00
Genius DX-L8000, počítačová myš Foto:
Myš Genius DX-L8000 sa objaví v predaji s cenou 15 eur.
debata

Napriek tomu, že spoločnosť Genius sa neprofiluje ako výrobca high-tech počítačového príslušenstva, raz za čas dokáže prekvapiť aj s netradičným hardvérom. Ten síce nie je semeniskom inovácií, pokročilé technológie ho však neobchádzajú. V týchto dňoch výrobca predstavil bezdrôtovú myš DX-L8000, ktorá má za cieľ šetriť batériu. S jednou AA batériou je možné pracovať až 12 mesiacov.

Použitý optický senzor s rozlíšením 1200 dpi je o čosi presnejší než je aktuálny priemer v tomto segmente. Svoje výnimočné schopnosti myš údajne ukáže až v extrémnych podmienkach, ktoré môžu zahŕňať veľmi hladký či nerovný povrch, mramor, koberec alebo pohovka. Presnejšie rozlíšenie pohybov po takomto povrchu obstaráva technológie BlueEye.

Okrem štandardných troch tlačidiel vrátane rolovacieho kolieska, má myš ďalšie dve tlačidlá, ktoré v základnom nastavení ovládajú históriu prehliadaných stránok v prehliadači. Okrem toho je možné použiť aj tlačidlo pre rýchly posun v dokumentov ôsmimi smermi. Myš komunikuje s počítačom bezdrôtovo na rádiovej frekvencii 2.4 GHz. Inšpiráciu hľadal Genius u Logitechu, keď vymyslel aj vlastný mechanizmus, ktorý umožní myš prilepiť k notebooku. Na trhu sa myš objaví v nasledujúcich dňoch v cene približne 15 eur.

debata chyba