Samsung opäť skúsi šťastie s projektorom v mobile

Samsung sa rozhodol, že ďalšiu svoju stopu zanechá aj medzi výkonnými mobilným telefónmi so vstavaným projektorom. Na kongrese MWC (Mobile World Congress) predstavil druhú generáciu smartfónu Galaxy Beam, ktorý je ďalším prírastkom do už aj tak početnej rodiny chytrých prístrojov Galaxy.

27.02.2012 19:30
Samsung Galaxy Beam, smartfón s projektorom Foto:
Samsung predstavil smartfón Galaxy Beam so vstavaným projektorom.
debata

Beam konštrukčne vychádza z vydareného Galaxy S II, predstaveného pred niekoľkými mesiacmi. Projektor, ktorý je jeho súčasťou neohúri extrémnou svetelnosťou a mimoriadnym rozlíšením, to ale ani nebol zámer výrobcu. Projekcia je len doplnkom na cestách či pri prezeraní fotografií a videí s rodinou a priateľmi. Pri 15-lumenoch a HD rozlíšení dokáže na stene vyčariť obraz s uhlopriečkou takmer 1,3 metra. Takáto chuťovka je však energeticky náročnejšia a spotrebuje výrazne viac energie než len veľký displej s vysokým rozlíšením. Aj z toho dôvodu Samsung vybavil smartfón silnou batériou (2000 mAh), čoho následkom je vyššia celková hmotnosť zariadenia (150 gramov) ako aj hrubší profil (12,5 milimetra). Očakávať je údajne možné tri hodiny videoprojekcie pri plne nabitej batérii.

Samsung Galaxy Beam Foto: Samsung
galaxy beam 2 Samsung Galaxy Beam

Beam používa dvojjadrový procesor z vlastnej produkcie s frekvenciou 1 GHz, disponuje 8 gigabajtami úložného priestoru a gigabajtom operačnej pamäte. Miesto pre hudbu a multimédiá je možné rozšíriť pamäťovými kartami microSDHC o ďalších 32 gigabajtov. Použitý AMOLED displej má 4 palce a WVGA rozlíšenie (480 × 800 bodov). Na zadnej prístroja sa nachádza kamera s rozlíšením 5 megapixelov, vpredu kamera s 1,3 megapixelmi.

Smartfón bude poháňaný Androidom vo verzii 2.3 a na trhu by sa mal objaviť v apríli tohto roka. Cenu výrobca nespresnil.

debata chyba