Google Glass si bude môcť kúpiť každý. Počas jedného dňa

Kto včas príde, ten prv berie. Google sa rozhodol ponúknuť širokej verejnosti okuliare Google Glass. Zatiaľ čo v súčasnosti sú okuliare dostupné len pre vyvolených, už čoskoro si ich bude môcť kúpiť každý. Má to však jeden háčik. Musí zareagovať včas. Predajná akcia bude trvať totiž len jeden deň.

11.04.2014 19:22
google glass, inteligentné okuliare, smart glasses Foto:
Ilustračné foot
debata

Inteligentné okuliare Google Glass, ktoré sú zatiaľ len súčasťou experimentálneho projektu sa opäť priblížia viac k ľuďom. Pre ich získanie je doposiaľ potrebné zapojiť sa do programu Explorer, určeného výlučne pre obyvateľov Spojených štátov. Po prijatí a schválení oficiálnej žiadosti Google overí dostupnosť a v prípade voľných kapacít záujemcovi umožní okuliare si kúpiť za cenu 1500 dolárov (plus DPH). Viacero zasvätených analytikov predpokladá, že okuliare budú voľne dostupné v priebehu tohtoročného leta.

Google zistí, či sú ľudia na okuliare Glass pripravení
Google má ale v pláne staviť na istotu, preto sa najprv pokúsi zistiť, aký je reálny dopyt po okuliaroch. V tejto súvislosti sa preto rozhodol pre odvážny krok – ponúknuť okuliare širokej verejnosti. V špeciálnej akcii si bude môcť Glass kúpiť každý, kto zareaguje včas a počas jedného dňa odošle záväznú objednávku. Záujemcovia z radov širokej verejnosti sa navyše nebudú musieť registrovať v programe Explorer, tak ako je zvykom. Budú ale musieť zaplatiť 1500 dolárov a objednávku odoslať len počas 15. apríla.

Aplikácie zatiaľ cell potenciál okuliarov nevyužili
Doposiaľ okuliare Google Glass vlastní viac ako 10 tisíc užívateľov, z toho len 8 tisíc pribudlo počas minulého roka. Problémom okuliarov sú ale limitované možnosti ich využitia. Zatiaľ na trhu existuje len veľmi málo natívnych aplikácií, ktoré dokážu naplno zúročiť dostupný potenciál okuliarov Glass. Začiatkom apríla slovenská Tatra banka predstavila vlastnú aplikáciu pre Google Glass, ktorá ale namiesto reálnej použiteľnosti vychádza v ústrety marketingu. Hŕstka Slovákov, ktorí zariadenie vlastnia, ho pri hľadaní bankomatu Tatra banky zrejme primárne využívať nebude.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Google Glass #inteligentné okuliare