Intel sa zapojil do vývoja slúchadiel, ktoré monitorujú tep

Intel poskytol výrobcovi slúchadiel SMS Audio technológiu na monitorovanie srdcovej frekvencie, ktorú použije v odolných fitnes slúchadlách BioSport. Na trh ich uvedie do konca roka.

16.08.2014 08:30
biosport, Intel, SMS Audio Foto:
Vodeodolné slúchadlá BioSport s funkciou monitorovania srdcovej frekvencie od firmy SMS Audio budú na trhu dostupné do konca roka 2014.
debata

Spoločnosť Intel sa vo vývoji už dlhšiu dobu orientuje na nositeľné technológie a internet vecí. Väčšina z jej projektov má zatiaľ len podobu konceptov a funkčných prototypov, ktoré čakajú kým sa ich niektorá z technologických firiem ujme a dotiahne do komerčnej podoby. Jedným z mnohých konceptov, na ktorých Intel v posledných rokoch pracoval je fitnes príslušenstvo. V týchto dňoch spoločnosť oznámila spoluprácu s výrobcom slúchadiel SMS Audio, za ktorým stojí raper Curtis Jackson, známy ako 50 Cent. SMS Audio je od svojho vzniku, v roku 2011, zamerané na výrobu štýlových slúchadiel po vzore Beats Electronics, ktorého vlastníkom sa v auguste 2014 stala spoločnosť Apple.

Slúchadlá snímajú srdcovú frekvenciu. Potrebujú však externú aplikáciu
Nové vodeodolné slúchadlá BioSport, ktoré sú výsledkom spolupráce Intelu a SMS Audio, používajú optický senzor na monitorovanie srdcovej frekvencie vo vnútornej časti ucha, a určenú sú teda primárne pre športovcov alebo ľudí s aktívnym životným štýlom. Výrobcom optického senzoru nie je Intel, ale dodávateľ, ktorého spoločnosť odmietla konkretizovať. Na monitoring a vyhodnocovanie srdcovej frekvencie musí mať užívateľ vo svojom smartfóne nainštalovanú aplikáciu RunKeeper. Aplikácia výstup zo slúchadiel spojí s informáciami získanými z GPS v telefóne a následne okrem informácií o spálených kalóriách a dodržiavaní nastaveného fitnes režimu, zobrazí aj informácie o rýchlosti, prejdenej vzdialenosti či trase.

Cenu ani bližšie detaily o slúchadlách výrobca neupresnil. Pravdepodobne tak urobí do konca roka, kedy slúchadlá BioSport oficiálne uvedie na trh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #50 Cent #Intel #slúchadlá #SMS Audio