Hyperlapse od Instagramu dokáže natáčať zrýchlené videá

Nová jednoduchá aplikácia od Instagramu dokáže natáčať videá v zrýchlenom formáte a s využitím gyroskopu pre automatickú stabilizáciu nenáročnú na výkon. Hyperlapse je zatiaľ dostupný len pre tablety iPad a smartfóny iPhone.

26.08.2014 20:19
Hyperlapse, Instagram Foto:
Ilustračné foto
debata

Na trhu existuje pomerne veľké množstvo mobilných aplikácií, ktoré dokážu spomaliť video v štýle vysokosnímkového záznamu na iPhone 5S. Nahrávať videá v zrýchlenom takzvanom časozbernom zázname však dokáže len málo z nich.

Hyperlapse dokáže zrýchliť videá až 12-násobne
Instagram v utorok 26. augusta predstavil vlastnú časozbernú aplikáciu s názvom Hyperlapse, ktorá natáča videá v štandardnom formáte a pri spracovaní ich zrýchľuje podľa preferencií užívateľa. Aplikácia okrem štandardnej dĺžky videa počas natáčania zobrazuje aj približný čas pri 6-násobne zrýchlenom prehrávaní. Robí tak najmä z dôvodu následného zdieľania na sociálnych sieťach a Instagrame, kde je dĺžka videa obmedzená len na niekoľko málo sekúnd.

Jednoduchá aplikácia Hyperlapse od Instagramu... Foto: Hyperlapse/Instagram
Hyperlapse, Instagram Jednoduchá aplikácia Hyperlapse od Instagramu zaplátala dieru na trhu.

Po natočení videa si môže užívateľ pri súčasnom zobrazovaní náhľadu vybrať v akej rýchlosti sa bude záznam prehrávať. K dispozícii je dvoj až dvanásťnásobné zrýchlenie. Pri zdieľaní na Instagrame je takisto možné použiť všetky štandardné filtre a nástroje na dodatočnú úpravu videa. Hyperlapse používa technológiu automatickej stabilizácie obrazu s využitím informácií z gyroskopu, namiesto softvérového prepočtu, ktorý je náročnejší na výkon. V súčasnosti je aplikácia dostupná len pre zariadenia so systémom iOS.

Instagram v roku 2012 kúpila spoločnosť Facebook za 1 miliardu dolárov. V súčasnosti Instagram hľadá nové spôsoby zvyšovania príjmov, napríklad zobrazovaním reklamných príspevkov, medzi štandardnými príspevkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Instagram #Hyperlapse #časozberné videá