Vlajková loď od Huawei nasadila novú latku vo výkone a výdrži

Smartfón Ascend Mate7 od Huawei používa procesor s ôsmimi jadrami, ktorý dokáže prispôsobiť výkon aktuálnym potrebám a šetriť tak batériu. Podľa výrobcu ho je možné používať na jedno nabitie až dva dni.

05.09.2014 11:30
Huawei Ascend Mate7 Foto:
Huawei Ascend Mate7 sa bude predávať v troch farbách a dvoch prevedeniach, so 16 a 32 GB úložnou pamäťou.
debata

Čínsky výrobca, ktorý sa postupne stihol udomácniť aj na trhoch mimo domácej Ázie, predstavil na veľtrhu IFA dve hlavné produktové novinky. Nová vlajková loď Huawei Ascend Mate7 sa pýši až 6-palcovým displejom s Full HD rozlíšením (1920 × 1080 bodov s hustotou 368 ppi) v takmer bezokrajovej konštrukcii. Výrobca displej chránený tvrdeným sklom Gorilla Glass 3 zapracoval do zariadenia tak, aby šetril miesto. Na prednej strane sa preto nenachádzajú žiadne hardvérové tlačidlá a okolo displeja je len úzky kovový rám, ktorý má po bokoch šírku len 1 milimeter. Samotný smartfón je takisto veľmi tenký, keď s hrúbkou 7,9 patrí medzi najtenšie smartfóny vôbec.

Osem jadier napomáha šetriť energiu
Smartfón Mate7 používa procesor s až ôsmimi jadrami, z ktorých štyri majú frekvenciu 1,8 GHz a štyri frekvenciu 1,3 GHz. Ku kombinácii dvoch typov jadier sa Huawei priklonil najmä z dôvodu škálovania výkonu, keď vďaka použitiu jadier s nižšou frekvenciou je možné šetriť batériu pri menej náročných aktivitách. Okrem ôsmych jadier telefón používa aj grafický akcelerátor Mali T628. Operačná pamäť má kapacitu 2 GB u 16 GB modelu a 3 GB u modelu s 32 GB pamäťou. V prípade oboch je možné úložnú pamäť rozšíriť microSD kartami.

Na zadnej strane smartfónu Ascend Mate7 sa... Foto: Huawei
Huawei Ascend Mate7 Na zadnej strane smartfónu Ascend Mate7 sa nachádza čítačka odtlačkov prstov, ktorá si vraj poradí aj s mokrými prstami.

Huawei Mate7 podporuje hybridné použitie dvoch SIM kariet, keď jeden slot pre sekundárnu SIM kartu môže slúžiť zároveň aj na rozšírenie pamäte microSD kartou. Na zadnej strane smartfónu sa nachádza kamera s rozlíšením 13 megapixelov, na prednej strane zas fotoaparát s piatimi megapixelmi. Okrem objektívu sa na zadnej strane nachádza aj čítačka odtlačkov prstov, pre ktorú je možné nastaviť viacero profilov snímania. Čítačku, ktorá automaticky reaguje na dotyk je možné použiť aj ako náhradnú spúšť pri fotení. Poradí si takisto s vlhkými prstami, s čím obvykle mávajú obdobné čítačky problém. V okolí objektívu sa nachádza senzor pre technológiu NFC.

Veľký displej umožnil použitie veľkej batérie
Veľký displej výrobcovi umožnil použiť aj väčšiu batériu s kapacitou 4100 mAh, ktorá sa nachádza až v štyroch pätinách vnútornej časti konštrukcie. Batéria s vyššou kapacitou, než je u podobných prístrojov štandard, má vo výsledku vplyv aj na výdrž, ktorá sa má pohybovať na úrovni až 648 hodín v pohotovostnom režime, 8 hodín streamovania filmov a 9 hodín pri prehliadaní webu. Zariadenie, najmä ak má jeho batéria veľmi nízku kapacitu, sa dokáže prepnúť aj do takzvaného Super power saving mode pri ktorom je možné len prijímať a uskutočňovať hovory. Aj za štandardných podmienok je však možné s plne nabitým telefónom pracovať údajne až dva dni. Batéria sa naplno nabije za 3,5 hodiny.

Nová vlajková loď od Huawei má 6-palcový... Foto: Huawei
Huawei Ascend Mate7 Nová vlajková loď od Huawei má 6-palcový displej osadený do rámu s tenkými okrajmi.

Výrobca oznámil takisto dostupnosť slúchadiel s aktívnym potlačením hluku, ktoré disponujú vlastnou batériu zabudovanou na kábli. Batéria sa dokáže sama nabíjať pomocou štandardného 3,5 milimetrového výstupu na slúchadlá na smartfóne.

Huawei má zacielené aj na mladšie publikum s modelom Ascend G7
Okrem novej vlajkovej lodi Huawei predstavil aj zariadenie určené pre masy a najmä mladšie publikum. Smartfón Ascend G7 s 5,5-palcovým displejom je rovnako tenký ako jeho väčší brat, keď je vyrobený pomocou technológie nanolisovania, pri ktorej sa výrobcovi podarilo s využitím jedného kusu hliníka okresať jeho hrúbku. Displej smartfónu má o čosi horšie rozlíšenie než Mate7, konkrétne HD (1280 × 720 bodov). Pomalší je takisto procesor. Huawei použilo štvorjadro s taktom 1,2 GHz, ktoré poháňa batéria s kapacitou 3000 mAh.

Huawei Ascend G7 bude útočiť na nízku cenu a... Foto: Huawei
Huawei Ascend Mate7 Huawei Ascend G7 bude útočiť na nízku cenu a tlačiť tak na konkurenciu.

Na zadnej strane sa nachádza 13-megapixelová kamera, na prednej strane fotoaparát s rozlíšením 5 Megapixelov. Nová verzia grafického rozhrania EMUI, ktorú oba prístroje používajú, umožňuje jednoduchšie ovládania aj pomocou jednej ruky a rozšírené možnosti úprav fotografií a videí, ako napríklad zoštíhlenie postavy a tváre, tak vo videu ako aj na fotkách. Najväčšou výhodou modelu G7 je jeho cena, ktorá vyváži o čosi horšie parametre. Na trhu bude dostupný v priebehu októbra s cenou 299 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #Huawei #Ascend Mate7 #Ascend G7