GoPro už zvládne 4K rozlíšenie. Nový model prekvapí aj cenou

GoPro, ktoré je hlavným zástupcom športových kamier pre náročnejších amatérov, predstavilo novú generáciu kamier Hero, s číslom 4. Tri nové modely sa líšia výbavou ale aj cenou, ktorá už nebude mať nutne prívlastok prémiová.

30.09.2014 18:40
gopro, hero4, športová kamera Foto:
GoPro predstavilo tri nové modely športových kamier Hero.
debata

GoPro si zrejme uvedomuje, že segment športových kamier je čoraz atraktívnejší aj pre konkurenciu, ktorá sa pokúša presadiť na trhu s vlastnými produktami. Okrem Sony s kamerou Action Cam Mini, skúša šťastie napríklad aj spoločnosť Polaroid s miniatúrnou 100-dolárovou kamerkou Cube. Ďalším v poradí, kto sa od októbra prihlási o slovo bude taiwanský výrobca smartfónov, HTC, ktorý v prvej polovici mesiaca predstaví kameru RE Camera. Jej dizajn by mal byť netypický, s tvarom periskopu, a namierené bude mať zrejme medzi mladých a nenáročných užívateľov.

GoPro s najlacnejšou kamerou Hero skúsi osloviť nerozhodných
GoPro vie, že pretlak na trhu mu môže prerásť cez hlavu, ak na dopyt pružne nezareaguje. Tí, ktorí už jeho kamery používali v minulosti zrejme zostanú aj naďalej lojálnymi zákazníkmi, no tí, ktorí GoPro v minulosti neskúsili budú dozaista ovplyvnení ponukou lacnejšej (no aj menej vybavenej) konkurencie. GoPro preto siahlo po kompromise, keď najlacnejší model s prostým názvom Hero bude v predaji za 125 eur. Nízka cena ale zodpovedá kompromisom, ku ktorým sa musel výrobca uchýliť. Hero vie zachytiť fotografie s rozlíšením 5 Megapixelov (sekvenčne zachytí 5 fotografií za sekundu), Full HD video natočí s 30 a HD video so 60 snímkami za sekundu. Najlacnejšej kamere chýba Wi-Fi a Bluetooth a záznam uloží len na microSD karty do kapacity 32 gigabajtov.

Vyšší model s názvom Silver už dokáže zachytiť snímky s rozlíšením 12 Megapixelov so sekvenčným snímaním s rýchlosťou až 30 snímok za sekundu. Video natáča vo Full HD so 60 snímkami a v HD so 120 snímkami za sekundu. Kamere už nechýba Bluetooth a Wi-Fi, teda ovládať ju možno aj zo smartfónu s Androidom a iOS. Hero4 Silver má tiež dotykový displej a cenovku 380 eur.

Najdrahší model natočí videá v rozlíšení 4K
Najprogresívnejším, no zároveň aj najdrahším modelom v ponuke, bude Hero4 Black. Za cenu 480 eur už bude majiteľ kamery môcť natáčať video s až štvornásobne vyšším rozlíšením (s 30 snímkami za sekundu) než modely Hero a Hero4 Silver. Full HD video následne zvládne natáčať so 120 snímkami za sekundu. Najdrahšej kamere ale chýba veľký dotykový displej na zadnej strane. Ostatné parametre sú rovnaké ako u modelu Silver. Vodeodolnosť do 40 metrov majú spoločnú všetky tri predstavené modely.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sony #HTC #Polaroid #GoPro #športová kamera #Hero4