Tip: Pozrite si videá, ktoré ľudí najviac zabávali na YouTube

Ani po desiatich rokoch nestráca YouTube na popularite. Práve naopak. Mnohé z jeho odvážnych plánov síce stroskotali, mnohé sa ale stali aj synonymom videopriemyslu 21. storočia. YouTube s viac ako jednou miliardou užívateľov dnes určuje trendy v internetovej zábave.

13.02.2015 07:00
youtube, video, google, mobil, iphone Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Podľa aktuálnych štatistík si ľudia každý deň na YouTube pozrú niekoľko stoviek hodín videa a vygenerujú miliardy zhliadnutí. Polovica z nich pochádza z mobilných zariadení. Každú minútu je na server nahraných 300 hodín videa. Služba lokalizovaná v 61 jazykoch prepája ľudí na všetkých kontinentoch, s tvorcami videí sa delí o zisky z reklamy. Vďaka YouTube sa napríklad preslávil juhokórejsky raper PSY, ktorého videoklip k skladbe Gangnam Style v roku 2012 obletel celý svet a dodnes je najsledovanejším videom v histórii s celkovo viac ako 2,2 miliardami zhliadnutí.

Videoklip k skladbe Gangnam Style je najsledovanejším videom v histórii YouTube.
Druhým najsledovanejším videom všetkých čias je videoklip ku skladbe Baby od Justina Biebera a rapera Ludacrisa.
Viac ako 800 miliónov zhliadnutí si na svoj účet pripísalo zábavné video dvoch malých bratov s názvom "Charlie ma uhryzol do prsta - znova!

Bláznivý tanec Harlem Shake aj strašidelný pes z Poľska
V roku 2013 svet internetu uchvátil bláznivý tanec Harlem Shake, v ktorom sú ľudia prezlečení do rôznych netradičných kostýmov. Svoju verziu tanca na YouTube nahrali milióny užívateľov.

Jedna z mnohých inscenácií bláznivého tanca Harlem Shake.

Najväčšiu popularitu si v minulom roku získalo video poľských autorov, známych pod pseudonymom SA Wardega, v ktorom pes prezlečený za gigantického pavúka prenasledoval a strašil ľudí v temných uličkách Varšavy. Video si užívatelia pustili už viac ako 130-miliónkrát.

Pes prezlečený za gigantického pavúka strašil obyvateľov Varšavy.

Používateľov zaujímalo aj ako vyzerá prvý bozk medzi dvoma neznámymi, a taktiež ako a či je vôbec možné ohnúť iPhone. Do prvej desiatky sa dostal aj video, ktoré je experimentom znázorňujúcim sexuálne harašenie v praxi.

Ako vyzerá prvý bozk dvoch neznámych ľudí?
Až 10-hodinová prechádzka mestami New Yorku mala ukázať ako vyzerá sexuálne harašenie v praxi.

YouTube neoblišli ani kontroverzné témy. Niektoré videá musel odstrániť
YouTube ale neoblišli ani mnohé kontroverzné udalosti. V septembri 2012 sa na stránke objavili ukážky z amerického filmu Nevinnosť moslimov, ktorý si robil posmešky z proroka Mohameda. Napriek tomu, že YouTube za obsah videí priamo nezodpovedá, kvôli krvavým protestom v moslimskom svete americký súd vo februári 2014 prikázal všetky ukážky súvisiace s týmto filmom z YouTube odstrániť. Krvavé protesty proti Spojeným štátom si na Blízkom východe vyžiadali desiatky mŕtvych.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Google #internet #psy #YouTube #Gangnam style #videá #Harlem Shake #SA Wardega