Lenovo spojilo mobil s kompaktom. Ukázalo aj vreckový projektor

Hybridný smartfón od Lenova v sebe ukrýva fotoaparát so 16 megapixelmi a vylepšenou optikou. Na veľtrhu MWC dostal priestor aj vreckový projektor, ktorý na stene vykúzli obraz s takmer trojmetrovou uhlopriečkou.

03.03.2015 07:00
Lenovo Vibe Shot, smartfón, telefón, kompakt Foto:
Lenovo na veľtrhu MWC 2015 v Barcelone predstavila hybridný smartfón Vibe Shot.
debata (3)

Veľtrh MWC v Barcelone priniesol niekoľko noviniek. Lenovo verejnosti ukázalo svoj hybridný smartfón, ktorý v sebe skýrva aj plnohodnotný kompaktný fotoaparát. Lenovo Vibe Shot je podľa výrobcu zariadením dva v jednom, určeným najmä pre amatérskych fotografov, ktorým základný fotoaparát v telefóne nestačí. O niečo podobné sa svojho času pokúšal aj Samsung a Panasonic, ktorý v minulom roku predstavil hybridný telefón CM1. Hlavný rozdiel je však v snímači, optike a v neposlednom rade aj v cene. Lenovo smartfón Vibe Shot ponúkne od júna za cenu 399 eur. Predávať ho bude aj na Slovensku.

Hybridný fotoaparát dostal zaujímavú cenovku
Vibe Shot dostal do vienka Full-frame snímač s rozmermi kinofilmového políčka (s pomerom strán 16:9) so 16 megapixelmi a šesťdielnou modulárnou šošovkou. Podľa výrobcu je s ním možné fotiť aj v horších svetelných podmienkach, respektíve v tmavých priestoroch použiť trojfarebný blesk. Medzi funkcie, ktoré by mohli fotografi oceniť, patrí aj infračervené zaostrovanie, ktoré je podľa výrobcu údajne dvojnásobne rýchlejšie než automatické zaostrovanie. Telefónu nechýba ani samostatné tlačidlo pre spúšť, má tiež dva predvolené fotografické režimy, automatizovaný režim Smart a pokročilý Pro.

Telefón kríženy s kompaktom bude Lenovo... Foto: Lenovo
Lenovo Vibe Shot, smartfón, telefón, kompakt Telefón kríženy s kompaktom bude Lenovo predávať aj na Slovensku s cenou 399 eur.

Na prednej strane smartfónu sa okrem sekundárneho fotoaparátu s ôsmimi megapixelmi nachádza aj 5-palcový FHD displej s plným HD rozlíšením (1920 × 1080 bodov) a krycím sklom Gorilla Glass. Z hardvérovej výbavy je vhodné spomenúť tri gigabajty operačnej pamäte, osemjadrový procesor, so štyrmi jadrami taktovanými na 1,7 GHz a štyrmi taktovanými na 1.0 GHz, a 32 gigabajtov úložnej pamäte s možnosťou rozšírenia o ďalších 128 gigabajtov. S telefónom je možné používať dve SIM karty súčasne.

Lenovo predstavilo aj projektor, ktorý možno skryť do vrecka
Druhou novinkou z dielne Lenova je vreckový projektor s rozmermi 104 × 100 × 25 milimetrov. Pocket Projector dokáže na stenu premietať obraz s uhlopriečkou do 110 palcov (približne 280 centimetrov) s udávaným jasom 50 lúmenov, kontrastným pomerom 1000:1 a s rozlíšením 854 × 480 bodov. Video môže byť zobrazené vo formáte 4:3 alebo aj v širokouhlom formáte 16:10 a pri premietaní je možné využiť aj dva zabudované reproduktory s výkonom 0,5 Wattu.

Projektor od Lenova sa zmestí aj do väčšieho... Foto: Lenovo
Lenovo Pocket Projector, vreckový projektor, Projektor od Lenova sa zmestí aj do väčšieho vrecka nohavíc.

Na jedno nabitie dokáže projektor so vstavanou batériu premietať obraz približne 2,5 hodiny. Obraz môže byť zo smartfónu prenášaný buď pomocou kábla alebo aj bezdrôtovo prostredníctvom technológií DLNA alebo Miracast. Médiá vo formátoch MP4, MP3, AVI a JPEG ale dokáže zobraziť a prehrať aj svojpomocne, a to vďaka zabudovanej čítačke microSD kariet. V predaji sa objaví najskôr v máji s cenou 249 eur.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Samsung #smartfón #Lenovo #telefón #Panasonic #Vibe Shot #MWC 2015