Smartfón Vaio Phone skúsi šťastie aj bez Sony

Značka Vaio sa vrátila na trh. Po notebookoch sa objaví aj na smartfónoch, avšak už bez loga Sony. Prvým exemplárom je 400-eurový model Vaio Phone, ktorý však okrem dizajnu a veľkého strieborného loga neponúka žiadnu pridanú hodnotu.

16.03.2015 07:00
Vaio Phone, Japan Industrial Partners, Sony Foto:
Smartfón Vaio Phone (model VA-10J).
debata

Sony sa vzdalo značky Vaio a spolu s ňou opustilo aj segment notebookov. Nový japonský majiteľ sa rozhodol, že využije reputáciu, ktorú značka v priebehu rokov nadobudla a pokračuje tak s vývojom zariadení, ktoré nesú jej názov. Notebooky, tentokrát už bez označenia Sony, sú aktuálne v predaji len na japonskom trhu a majoritný vlastník, spoločnosť Japan Industrial Partners, zatiaľ o expanzii verejne nehovorí.

Vaio skúsi šťastie s telefónom zo strednej triedy
Po notebookoch Vaio sa dostali na rad aj smartfóny. Prvotina s názvom Vaio Phone nemá namierené medzi elitu. Podľa parametrov patrí do strednej triedy, no podľa ceny má namierené o čosi vyššie. Predávať sa bude za 51 000 japonských jenov (zhruba 400 eur), čo je v prepočte približne cena, za ktorú je možné v Európe kúpiť smartfón vyššej strednej triedy, či dokonca prémiový model. Aj na tomto príklade sa ukáže ako silná je lojalita zákazníkov k značke.

Smartfón disponuje 5-palcovým displejom s HD rozlíšením (1280 × 720 bodov), štvorjadrovým procesorom Snapdragon 400 s taktom 1,2 GHz, dvomi gigabajtami operačnej a šestnástimi gigabajtami užívateľskej pamäte s možnosťou rozšírenia pomocou microSD kariet. Na zadnej strane sa nachádza fotoaparát so snímačom s 13 megapixelmi, na prednej zas kamera s piatimi megapixelmi. Batéria v telefóne s Androidom, ktorý podporuje aj siete štvrtej generácie, má kapacitu 2500 mAh. Tak ako pri notebookoch, zatiaľ nie je jasné, či sa telefón dostane aj na iný, než ázijský trh.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #smartfón #Sony #telefón #Vaio #Japan Industrial Partners