Športový náramok od Sony vyhodnotí hladinu stresu počas dňa

Sony predstavilo nenápadný náramok, akých sú na trhu desiatky. V niečom sa však predsa len od konkurencie líši. Okrem zaznamenania pohybu sníma aj tepovú frekvenciu a vyhodnotí hladinu stresu počas dňa.

20.08.2015 23:00
Sony, SmartBand, náramok Foto:
Sony predstavilo druhú generáciu športového náramku SmartBand. Tentokrát bez displeja a s monitorom tepovej frekvencie.
debata (2)

O športových náramkoch, ktoré dokázali spočítať počet krokov, prejdenú vzdialenosť a v lepšom prípade aj spočítať množstvo spálených kalórií možno tvrdiť, že boli predchodcom dnešných inteligentných hodiniek. Hodinky ich v podstate v plnej miere zastúpili. Obsahujú rovnaké senzory no majú aj farebný displej, ktorý podrobne zobrazí všetky informácie bez použitia smartfónu. Nevýhodou hodiniek je ale ich hmotnosť, niekedy aj veľkosť, no predovšetkým výdrž na batériu. Športové náramky preto na trhu zostávajú aj naďalej a ľuďom kompenzujú práve to, čo inteligentné hodinky ponúknuť zatiaľ nedokážu. Vyššiu výdrž, odolnosť a nenápadný dizajn.

Zaznamená spánok a nositeľovi povie, ktorá časť dňa je najnáročnejšia
Sony v týchto dňoch predstavilo druhú generáciu inteligentného náramku SmartBand. Náramok počas celého dňa monitoruje aj tepovú frekvenciu a vďaka prepracovaným algoritmom údajne dokáže rozpoznať pri ktorých aktivitách sa človek viac zapotí, a pri ktorých sa naopak tepová frekvencia dostane do normálneho stavu. Tak ako býva zvykom, a ako sa aj od podobných náramkov očakáva, SmartBand zaznamená všetky pohyby počas dňa ako aj spánok a jeho jednotlivé fázy. Novinkou je vyhodnotenie hladiny stresu, a ako tvrdí Sony, náramok svojmu nositeľovi prezradí, ktorá časť dňa je najnáročnejšia.

SmartBand je možné spárovať so zariadeniami s Androidom a systémom iOS a následne pomocou diód a vibrácií môže upozorniť na prichádzajúce hovory, SMS správy alebo e-maily. Výrobca taktiež ponúka aplikáciu Lifelog, ktorá zdokumentuje všetky aktivity, tepovú frekvenciu, úroveň stresu a ďalšie parametre a použije ich pri podrobných štatistikách.

Nový náramok sa objaví v predaji od septembra za cenu 119 eur. Dostupný by mal byť aj na Slovensku. K dispozícii bude v štyroch farebných prevedeniach, v bielom, čiernom, ružovom a modrom.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Sony #fitnes #náramok #SmartBand