Instagram mení pravidlá. Fotky už nemusia byť len v tvare štvorca

Fotografie už možno na Instagrame zdieľať aj v inom než štvorcovom formáte. Sociálna sieť v snahe osloviť nových užívateľov a zachovať tých súčasných postupne prichádza o svoje typické črty.

28.08.2015 21:30
instagram, sociálna sieť, facebook Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Instagram prechádza viacerými významnými zmenami. Začiatkom júla sociálna sieť oznámila, že užívateľom sprístupní trojnásobne vyššie rozlíšenie fotografií. Hlavným dôvodom boli smartfóny s veľkými displejom a vysokým rozlíšením, pre ktoré archaické rozlíšenie fotiek jednoducho nestačí. Aplikácia aj naďalej fotografie zmenšuje a orezáva, po novom však už do rozlíšenia 1080 × 1080 bodov (namiesto pôvodných 640 × 640 bodov). V súčasnosti je už vyššie rozlíšenie dostupné pre všetkých užívateľov bez rozdielu.

Instagram stráca svoju výnimočnosť
O mesiac neskôr Instagram prichádza s ďalšou zmenou, ktorá sa nemusí páčiť všetkým. Po piatich rokoch bude možné nahrávať fotografie aj v inom, než v štvorcovom formáte, ktorý bol pre Instagram tak typický. Po aktualizácii, ktorú sociálna sieť sprístupnila všetkým užívateľom mobilných platforiem naraz, je možné fotografie nahrávať napríklad aj vo formáte s pomerom strán 2:1.

Aplikácia sama o sebe ale aj naďalej umožní zhotoviť fotografiu len v štvorcom formáte. “Štvorcový formát bol a vždy aj bude našou charakteristickou črtou no váš príbeh, ktorý sa snažíte vyrozprávať pomocou fotografií má prednosť. Preto chceme aby ste si sami zvolili cestu zdieľania životných okamihov, ktorá vám bude najviac vyhovovať,” píše Instagram na svojom blogu. Neorezanú fotografiu bude možné publikovať len ak bola zhotovená mimo oficiálnej aplikácie Instagram. Rovnaké zmeny sa dotknú aj videí.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sociálna sieť #Instagram