Inteligentné hodinky môžu zľudovieť aj vďaka firme Fossil

Najväčší svetový výrobca dizajnových hodiniek predstavil štyri modely inteligentných hodiniek so zaujímavou cenou. Zariadenia, ktorých cieľovou skupinou boli doposiaľ najmä technologickí nadšenci, môžu vďaka firme Fossil zľudovieť.

25.10.2015 10:53
hodinky, fossil q Foto:
Najväčší výrobca dizajnových hodiniek, firma Fossil, sa pustil do výroby inteligentných hodiniek (na obrázku hodinky zo série Fossil Q)
debata (1)

O trh s inteligentnými hodinkami majú záujem aj tradiční výrobcovia analógových a digitálnych hodiniek. Spoločnosť Fossil v týchto dňoch oznámila, že koncom októbra spustí predaj úplne novej série inteligentných hodiniek, ktoré budú súčasťou rodiny produktov Fossil Q. Najväčší svetový výrobca dizajnových hodiniek dúfa, že sa mu podarí využiť trhový potenciál v čase, keď spotrebiteľov už na svoju stranu lákajú prakticky všetci veľkí výrobcovia spotrebnej elektroniky. Ako píše magazín Forbes, v súťaži kto z koho môže napokon Fossil predsa len uspieť. Stačí, ak nájde spôsob, ako k nákupu inteligentných hodiniek pritiahnuť bežných ľudí.

Fossil predstavil novú sériu inteligentných... Foto: Fossil
hodinky, fossil q Fossil predstavil novú sériu inteligentných hodiniek s názvom Fossil Q (na obrázku)

Na konci októbra Fossil do ponuky zaradí štyri nové produkty s názvom Q Reveler, Q Dreamer, Q Grant a Q Founder. Najdrahší, 275-dolárový, model Q Founder s hardvérom od Intelu sa bude spoliehať na systém Android Wear. Technické detaily zatiaľ známe nie sú, no všetky hodinky, vrátane tých najlacnejších, budú komunikovať s Androidom a systémom iOS.

Jednoduché inteligentné hodinky Fossil merajú... Foto: Fossil
hodinky, fossil q Jednoduché inteligentné hodinky Fossil merajú aktivitu a údaje prenášajú do smartfónu cez Bluetooth.

Model Q Grant je určený pre konzervatívnejších spotrebiteľov, ktorí chcú zostať verní klasickému dizajnu hodiniek, no zároveň majú v pláne využívať niektoré z inteligentných funkcií. Sledovať budú pohybovú aktivitu a pomocou farebných diód a vibrovania upozornia na nové správy alebo prichádzajúce hovory. Predávať sa budú s cenou začínajúcou na 175 dolároch. Najlacnejšie modely Q Reveler a Q Dreamer s cenou 125 dolárov sú skôr než hodinkami štýlovým športovým náramkom, ktorý zobrazí čas, zaznamená aktivitu a upozorní na udalosti v telefóne. Reagovať na ne inak ako na displeji telefónu ale nebude možné.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #inteligentné hodinky #Android Wear #Fossil