Sennheiser predstavil svoje najlepšie slúchadlá za 50-tisíc eur

Legenda sa vracia. Sennheiser vracia na scénu prémiovú sériu slúchadiel Orpheus. Za slúchadlá z limitovanej edície Reborn si vypýta až 50-tisíc eur.

07.11.2015 09:00
sennheiser, orpheus reborn Foto:
Sennheiser predstavil svoje najlepšie slúchadlá Orpheus Reborn za 50-tisíc eur.
debata (2)

Spoločnosť Sennheiser sa rozhodla oživiť legendu, ktorú poznali najmä milovníci špičkového zvuku. Značka Orpheus sa vracia na scénu v podobe slúchadiel a elektrónkového zosilňovača Orpheus Reborn, ktoré si výrobca cení na 50-tisíc eur. Ponúknu vraj presne to, o čom sníva najnáročnejší užívateľ.

Prvý model slúchadiel zo série Orpehus sa na trhu objavil ešte v roku 1991. Svojho času boli tým najlepším, čo si mohol človek, ktorý nemal hlboko do vrecka, dopriať. Slúchadlá HE90 spolu so zosilňovačom Sennheiser vyrobil v limitovanej edícii 300 kusov, čomu zodpovedala aj výsledná cena 16-tisíc dolárov. Na vývoji vynovenej verzie slúchadiel, ktorá prichádza na trh takmer po štvťstoročí, výrobca pracoval desať rokov.

Slúchadlá spolu so zosilňovačom sú ručne vyrábané v Nemecku a obsahujú viac ako 6-tisíc komponentov vrátane pozlátených keramických elektród a membrán s úpravou z titánu. Na výrobu šasi elektrónkového zosilňovača bolo použitý mramor z toskánskeho mesta Carrara, ovládacie prvky sú vyrobené z pochrómovanej mosadze. Frekvenčný rozsah u slúchadiel sa pohybuje v rozpätí 8 Hz až 100 kHZ, harmonické skreslenie je na úrovni len 0,01 percenta (1 kHz, 100 dB SPL). Aj keď celkový počet vyrobených kusov nebude Sennheiser nijako limitovať, ročne vraj vyrobí maximálne 250 kusov týchto slúchadiel. Na trhu sa objavia najskôr v polovici budúceho roka.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slúchadlá #Sennheiser #Orpheus Reborn #zosilňovač