Najväčší smartfón od Xiaomi pripomína tablet. Má až 200 gramov

Aký veľký ešte môže byť smartfón, aby ho bolo možné komfortne používať? Xiaomi posúva hranice a predstavuje mobil s uhlopriečkou takmer 6,5 palca a s hmotnosťou 200 gramov.

10.05.2016 19:30
Xiaomi Mi Max Foto:
Xiaomi Mi Max má nie len veľké rozmery ale aj vysokú hmotnosť - až 200 gramov.
debata

Ak je pre vás telefón s uhlopriečkou 5,5 palca priveľký, predstavte si, že by ste vo vrecku nohavíc mali nosiť smartfón s uhlopriečkou takmer 6,5 palca a s hmotnosťou 200 gramov. Čínske Xiaomi predstavilo svoj nový prémiový model s označením Mi Max, ktorý má práve takéto rozmery. Telefón na pomedzí smartfónu a tabletu bude v predaji v dvoch variantoch, ktoré sa odlišujú výkonom. Už na prvý pohľad je ale zaujímavé vyhotovenie telefónu s hrúbkou len 7,5 milimetra. Plast na prednej strane lemuje matný hliník v troch farbách – strieborná, zlatá a tmavošedá.

Výkonom patrí skôr do strednej triedy
Xiaomi Mi Max má 6,44-palcový (16,4 centimetra) displej s Full HD rozlíšením (1920 × 1080 bodov) a šesť respektíve osemjadrový procesor Qualcomm Snapdragon 650 alebo 652. Aj kvôli výkonu procesora nemožno smartfón zaradiť do najvyššej kategórie, v ktorej by si minimálne po stránke výkonu mohol zmerať sily napríklad so Samsungom S7. Tieto procesory totiž dnes používajú už zariadenia strednej triedy.

Xiaomi predstavilo svoj doposiaľ najväčší... Foto: Xiaomi
Xiaomi Mi Max Xiaomi predstavilo svoj doposiaľ najväčší smartfón s uhlopriečkou 6,44 palca.

Výhodou je batéria s veľkou kapacitou
Xiaomi Mi Max má operačnú pamäť s kapacitou 3 a 4 gigabajty, úložná pamäť má zas kapacitu 32 a 128 gigabajtov s možnosťou ďalšieho rozšírenia pomocou microSD kariet. Kamera na zadnej strane má snímač s rozlíšením 16 megapixelov, na prednej strane sa nachádza fotoaparát s piatimi megapixelmi a so širokouhlým objektívom. Na zadnej strane sa nachádza nenápadná čítačka odtlačkov prstov. V závislosti od modelu možno v telefóne používať dve SIM karty. Veľké rozmery so sebou prinášajú aj jednu výhodu – väčšiu batériu. V konkrétnom prípade s kapacitou až 4850 mAh.

Xiaomi Mi Max má hrúbku len 7,5 milimetra. Foto: Xiaomi
Xiaomi Mi Max Xiaomi Mi Max má hrúbku len 7,5 milimetra.

Smartfón s Androidom vo verzii 6.0.1 sa objaví v predaji na konci mája, zatiaľ ale len na domácom trhu. Preň je stanovená aj cena 199 a 269 eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #smartfón #tablet #Xiaomi #Mi Max