V Severnej Kórei predstavili set-top-box pre sledovanie online obsahu

Hŕstka obyvateľov Severnej Kórei si môže zakúpiť špeciálny set-top-box pre sledovanie televízie a dokumentárnych filmov cez internet. Záujem je podľa štátnej televízie KCTV veľmi veľký.

25.08.2016 16:13
Severná Kórea, Kim Čong-un, KĽDR, balistická... Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Aj keď internet je v Severnej Kórei skôr intranetom, televízia médiom slúžiacim na propagandu vládnucej strany a novšia spotrebná elektronika raritou, neznamená to, že niektoré výdobytky modernej techniky do krajiny Kim Čong-una predsa len nezavítajú. Štátna televízia KCTV v týchto dňoch predstavila set-top-box určený na príjem online televízneho signálu a takisto na sledovanie vybraného multimediálneho obsahu na vyžiadanie. Zariadenie sa pripája na štátom kontrolovaný internet, čo je zároveň hlavnou podmienkou k jeho využívaniu.

Pomocou zariadenia možno sledovať nie len živý prenos na piatich rôznych kanáloch ale aj dokumentárne filmy, ktoré sa v súčasnosti nachádzajú v online databáze. Okrem dokumentov zameraných na život Kim Čong-ila si možno vyžiadať aj edukatívny materiál na učenie anglického a ruského jazyka. Dopyt po tomto set-top-boxe je podľa KCTV veľmi veľký. Skutočnosť je však taká, že internetovou prípojkou disponuje len veľmi malý počet domácností vo veľkých mestách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Severná Kórea #netflix #video na vyžiadanie