Prémiový mobil od Xiaomi má desaťjadro a skvelú cenu

Xiaomi Redmi Note 4 má 5,5-palcový displej, procesor s desiatimi jadrami a batériu, ktorá ho udrží pri živote až dva dni. Čerešničkou na torte je už len veľmi nízka cena.

28.08.2016 18:30
xiaomi, redmi note4, smartfón Foto:
Xiaomi predstavilo phablet Redmi Note 4 s veľkou batériou a 120-eurovou cenovkou.
debata (1)

Nie je mobil ako mobil. Xiaomi predstavilo nástupcu smartfónu Redmi Note 3 s číslom štyri. Hneď na úvod je vhodné spomenúť jeho cenu – približne 120 eur v základnej výbave. Ak by ste čakali skromnejšie parametre, zrejme by ste zostali zaskočený už pri čítaní prvých riadkov technických špecifikácií. Note 4 používa až 10-jadrový procesor Helio X20 a má batériu s nadštandardnou kapacitou 4100 mAh. Počtom jadier a očakávaným výkonom sa ale nenechajte zmiasť. Prvé testy naznačujú, že za niektorými smartfómi s rovnakým čipsetom Note 4 mierne zaostáva. Na svedomí to môže mať dvoj alebo trojgigabajtová operačná pamäť.

Cena, ktorá umlčí akýchkoľvek kritikov

Displej novinky je síce 5,5-palcový a až na okraje a trojicu tlačidiel lemuje celú prednú časť, no má “len” Full HD rozlíšenie. To síce bohato postačí, ale s konkurenčnými zariadeniami, ak sa tak vôbec môžu kvôli cene nazývať, ho nemožno porovnávať. Na zadnej strane pod 13-megapixelovým fotoaparátom a duálnym bleskom sa nachádza okrúhla čítačka odtlačkov prstov. Mobil zvládne natáčať Full HD video a vďaka optike s lepšou svetelnosťou (f/2.0) by mal lepšie zvládať aj fotenie v horšie osvetlených priestoroch. Optická stabilizácia foťáku chýba. Na prednej strane sa nachádza druhý foťák s piatimi megapixelmi.

Xiaomi Redmi Note 4 bude v predaji v troch rôznych farbách a s 16 alebo 64 gigabajtovou pamäťou, ktorú možno rozšíriť microSD kartami. Ich cena sa bude líšiť len o 40 eur.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #mobil #smartfón #phablet #Xiaomi #Redmi Note 4