iPhone oslávi desať rokov. Chystá Apple veľké prekvapenia?

Na budúci rok v júni iPhone oslávi 10 rokov. Nový iPhone môže byť preto nositeľom veľkých zmien. Ale aj nemusí. Analytici hovoria o dokonca o troch nových modeloch, z ktorých dva by boli pokračovateľmi iPhonu 7 a jeden by medzigeneráciu rovno preskočil.

29.12.2016 07:00
iPhone 7, Apple Foto:
iPhone v roku 2017 oslávi desať rokov (na obrázku model iPhone 7 Plus)
debata

Na budúci rok Apple oslávi desať rokov od uvedenia iPhonu na trh. Mnohí preto zrejme očakávajú, že nový iPhone bude veľkolepý a s množstvom noviniek. Či tomu tak aj naozaj bude, zatiaľ nevedno. Podľa Gordona Kellyho z magazínu Forbes sa ale minimálne treba pripraviť na to, že zmien nemusí byť až tak veľa. Medzigeneračné modely (s príponou S) prinášajú zväčša výkonnejší hardvér, vyššiu výdrž a drobné vylepšenia. Je však možné, že Apple z vybudovanej tradície upustí a modely 7S a 7S Plus rovno preskočí.

Dva objektívy pre každý model. Môžu byť umiestnené aj vertikálne

Nech je tak či onak, iPhone 7S či 8 prinesie zopár zmien v dizajne. Nemenovaný dodávateľ z Taiwanu napríklad uviedol, že v ponuke sa objaví nový model s 5-palcovým displejom. Apple údajne tiež zvažuje, či dvojicu kamier neumiestni pod sebou, namiesto súčasnej horizontálnej polohy. Dva objektívy by sa mali nachádzať vo všetkých nových modeloch, nie len v najväčšom s prívlastkom Plus. Na konečné rozhodnutie má ale Apple ešte niekoľko mesiacov čas. Špecifikácie nového modelu iPhonu by mala firma dokončiť v apríli budúceho roka. Informoval o tom japonský server Mac Otakara, ktorý ako prvý úspešne predpovedal, že z iPhonu 7 zmizne konektor pre slúchadlá.

Gordon Kelly hovorí aj o ďalších špekuláciách, podľa ktorých by Apple mohol predstaviť iPhone 7S a 7S Plus súbežne s novým iPhonom 8, ktorý by bol nositeľom najväčších zmien, no zároveň by bol aj najdrahší. Napokon podobnou cestou sa firma uberá aj pri MacBookoch. Keď prednedávnom predstavila najvyšší model MacBooku Pro s dotykovým displejom nad klávesnicou, v ponuke ponechala aj „obyčajné“ a lacnejšie modely, aby vyhovela väčšej skupiny zákazníkov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #iPhone 7 #iPhone 8 #iPhone 7S