CES: Razer šokoval s notebookom s troma displejmi

Namiesto jedného displeja má nový notebook od Razeru až tri. Každý z nich má 4K rozlíšenie a uhlopriečku 17 palcov. Cena a ani parametre notebooku zatiaľ nie sú známe, no záujemca s istotou utratí tisíce dolárov.

09.01.2017 07:00
Razer, Project Valerie Foto:
Razer na veľtrhu CES 2017 ukázal notebook s tromi displejmi.
debata

Žiaden z výrobcov notebookov nenabral toľko odvahy ako Razer. Firma známa najmä svojim herným príslušenstvom na veľtrhu CES ukázala jeden z najkurióznejších notebookov. Namiesto jedného displeja má rovno tri. A nie len to. Každý z monitorov má uhlopriečku 17,3 palcov (43 centimetrov) a 4K rozlíšenie. Hráč môže využiť celkové rozlíšenie až 12K (spolu 11520 × 2160 bodov). Bohužiaľ hier, ktoré by si s ním poradili na trhu zatiaľ veľa nie je. S tromi monitormi Razer vyriešil aj problém zakrivenia, ktoré by sa u podobne veľkého notebooku žiadalo. Monitory je možné horizontálne otáčať a hrou sa doslova obklopiť.

Každý z displejov notebooku z Projektu Valerie... Foto: Razer
Razer, Project Valerie Každý z displejov notebooku z Projektu Valerie od Razeru má uhlopriečku 17 palcov a 4K rozlíšenie.

Vysokou cenou Razer zrejme neprekvapí

Kvôli monitorom musel Razer použiť aj výkonnú grafickú kartu Nvidia GeForce GTX 1080 s až ôsmimi gigabajtami pamäte. Iné parametre zatiaľ známe nie sú. To isté platí aj o cene, ktorá sa bude zrejme blížiť k desiatim tisícom dolárov, podobne ako pri 21-palcovom notebooku Predator 21X, ktorý na veľtrhu predstavil Acer.

Acer si nový notebook Predator 21 X cení na... Foto: Acer
Acer Predator 21 X Acer si nový notebook Predator 21 X cení na 8999 dolárov.

Acer ukázal obrovský 9-kilový notebook s 21-palcovým displejom

Notebook od Aceru používa rovnakú grafickú kartu vynásobenú dvoma a namiesto troch displejov má len jeden – 21 palcový, s rozlíšením 2560 × 1080 bodov. Model Predator 21 X je postavený na najnovšej generácii Intel Core i7 procesorov, osadiť doň možno až štyri pamäťové moduly s celkovou kapacitou 64 GB. K dispozícii sú tiež štyri sloty pre SSD disky (s individuálnou kapacitou do 512 GB) a jeden terabajtový pevný disk. Jeden či dva ventilátory na uchladenie notebooku pochopiteľne nestačia. Acer ich preto použil až päť.

Nakoľko Acer notebook vytvoril pre hráčov, tenkú klávesnicu nahradil mechanickou hernou s klávesami s mechanizmom Cherry MX Brown s rôznofarebným podsvietením. Hráčom by tiež nemal zavadzať ani touchpad, ktorý sa nachádza po pravej strane. Hmotnosť zrejme nie je až tak dôležitá, no za zmienku určite stojí. Notebook so všetkými diskami a pamäťami má 8,8 kilogramu. Záujemca zaň zaplatí minimálne 9-tisíc dolárov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #notebook #Acer #Predator 21 X #CES 2017 #Razer #Project Valerie