Legenda je späť. Nokia 3310 bude v predaji za 59 eur

Legendárny telefón, ktorý nebolo možné rozbiť ani utopiť, sa zrejme vráti na scénu. Vynovenú verziu s novšími technológiami pravdepodobne predstavia na veľtrhu MWC v Barcelone.

19.02.2017 11:00
Nokia, 3310 Foto:
Nokia 3310 sa zrejme vráti na scénu.
debata (21)

Slávny telefón Nokia 3310 má už takmer 17 rokov. Vo veľmi krátkom čase sa stal synonymom odolnosti a spoľahlivosti. Tento prívlastok má telefón dodnes a mnohí z jeho bývalých majiteľov spomínajú na extrémne dlhú výdrž, ktorá sa s dnešnými smartfónmi nedá ani porovnať, mimoriadnu pevnosť a odolnosť. Zatiaľ čo dnes sú smartfóny konštrukčne vyspelejšie a majú rôzne ceritifkáty odolnosti, Nokia 3310 žiaden certifikát nemala. A ani ho nepotrebovala. Fungovala aj po páde z niekoľkometrovej výšky, po ponorení do vody, v extrémnom teple aj v extrémnej zime.

Takzvané “hlúpe” telefóny dnes z trhu postupne vytláčajú lacné dotykové smartfóny s Androidom. Napriek tomu, by mohol byť o o staručičkú Nokiu záujem. Súčasný fínsky majiteľ licencie si to uvedomuje a šepká sa, že na tohtoročnom veľtrhu MWC v Barcelone predstaví špeciálnu edíciu Nokie 3310. Jej dizajn aj funkčnosť by mali byť zachované, no zmení sa hardvér. Žiadne detaily však známe nie sú. Okrem ceny, ktorá by nemala byť vyššia než 60 eur.

© Autorské práva vyhradené

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Nokia #mobil #smartfón #3310