iPad Air skončil. Nahradil ho ťažší, hrubší, no aj lacnejší iPad

iPad zlacnel, no okrem výkonnejšieho procesora neponúka nič nové. Oproti iPadu Air 2 je dokonca hrubší a ťažší, aj keď v základnej verzii aj výrazne lacnejší.

22.03.2017 07:00
iPad, Apple Foto:
Nástupcom iPadu Air 2 je iPad.
debata

Apple v tichosti predstavil nástupcu iPadu Air, ktorý by mohol nahradiť aj model iPad mini. Nový tablet nemá žiadne prívlastky, po novom má už len skrátený názov – iPad. Cenová politika takisto nasvedčuje, že tablety nachádzajú už len na okraji záujmu Applu. Namiesto obvyklých 500 dolárov bude iPad v predaji za 329 dolárov za 32 GB verziu s Wi-Fi (za 128 GB verziu 429 dolárov). Za model s podporou 4G záujemca zaplatí 459 dolárov.

Nový iPad sa od druhej generácie iPadu Air z roku 2014 líši len minimálne. Má síce výkonnejší procesor (Apple A9 – rovnaký ako u iPhonu 6S) a nižšiu cenu za základný model, avšak je o 1,4 milimetra hrubší, o 32 gramov ťažší a displej nemá antireflexnú vrstvu. Ostatné parametre zostali identické, vrátane 9,7-palcového Retina displeja, 8-Megapixelovej kamery a 10-hodinovej výdrže.

Firma si v portfóliu ponechá aj iPad Pro, ktorý špecifikáciami ale aj cenou spadá do úplne inej kategórie než komerčné iPady určené pre širšiu verejnosť. Niektoré staršie modely (iPad Air 2 a iPad Mini 4) budú naďalej v predaji, no aktualizácie sa už zrejme nedočkajú.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Apple #tablet #iPad #iPad mini #iPad Air