Spotify bude sledovať polohu užívateľov. Prekáža mu zneužívanie rodinného balíka

Hudobná služba chce kontrolovať, či užívatelia zdieľajúci jedno predplatné bývajú na rovnakej adrese. Sledovať bude ich polohu.

16.09.2019 19:33
hudba, počúvanie, spotify, apple, beats,... Foto:
Ilustračné foto
debata (1)

Ak používate hudobnú službu Spotify, máte na výber jeden z troch variantov. Buď budete hudbu počúvať zadarmo s obmedzenými možnosťami a reklamami alebo si budete platiť za individuálny, prípadne rodinný balík. Za službu Premium zaplatíte 5,99 eura, čo je spomedzi európskych krajín široko ďaleko najmenej. Mnohí sa však namiesto balíka Premium priklonia k o dve eurá drahšiemu Premium Family. Drahší variant služby môže naraz používať až 5 rôznych užívateľov, ktorí sa tak na predplatnom podieľajú len smiešnou sumou 1,5 eura. Tak ako názov balíka napovedá, určený je pre členov rodiny. To je zároveň jedna z podmienok, ktorú Spotify od svojich užívateľov ťažkopádne vymáhal. Mnohí si rodinný variant rozdelili medzi sebou bez ohľadu na to, či bývali pod jednou strechou. Tomu má byť po novom koniec.

Spotify sa rozhodlo, že si na užívateľov posvieti spôsobom, ktorý sa väčšine z nich páčiť nebude. To, či bývajú na rovnakej adrese ako vlastník rodinného balíka už nebude zisťovať obyčajným overením adresy v profile. Podľa aktualizovaných podmienok používania môže služba od užívateľov žiadať prístup k lokalizačným údajom, tj. povolenie sledovania polohy. Okrem toho môže požiadať aby ktorýkoľvek z „rodinných“ príslušníkov potvrdil svoju polohu na Mapách Google. Polohu bude Spotify kontrolovať náhodne. Tento spôsob overenia lokality má ale aj svoje úskalia. Nie všetci rodinný príslušníci musia nutne žiť pod jednou strechou, v jednom meste či dokonca krajine. Na takéto okolnosti Spotify nemyslelo.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spotify #hudobné predplatné